- TBT nedir ❓
- TBT etiketi ne demek? 🏷
- TBT neden kullanılır? 💡
- TBT nasıl yapılır ❓
- TBT günü ne zaman?
- TBT nereden çıktı?
- Instagram'daki ilk TBT paylaşımı 📸
- Yorumlar
TBT, sosyal ağ uygulamalarında en çok kullanılan etiketlerden biri. Instagram’da bazı gönderilerde, özellikle Perşembe günü paylaşılan fotoğraflarda #tbt veya #throwbackthursday etiketine kesinlikle rastlarsınız. Peki, TBT etiketinin neden kullanıldığını biliyor musunuz? TBT ne demek, Türkçesi ne anlama geliyor hiç merak ettiniz mi? Bu yazıda Instagram TBT etiketi hakkında tüm merak edilenleri anlatıyoruz.
TBT nedir ❓
TBT açılımı Throwback Thursday. Instagram’da TBT veya ThrowbackThursday şeklinde yazılıyor. TBT yazılışı nasıl? sorusu kadar TBT ne anlama gelir? sorusu da çok soruluyor. TBT, Türkçede karşılığı tam olmayan bir kelime. “Perşembe gününden bir kesit”, “Perşembeye dönüş” “geçmiş Perşembe” gibi farklı şekillerde çevriliyor ancak TBT, Türkçede daha çok “Ne günlerdi...”, “Hey gidi günler” anlamına gelen bir terim. TBT, Instagram’da ayrı bir anlam taşımıyor.
TBT etiketi ne demek? 🏷
TBT veya Throwback Thursday, dünyanın her yerinden insanların unutmadıkları anıları paylaşmak ve eskilere dikkat çekmek amacıyla kullandığı, haftalık sosyal medya paylaşım trendi ve hashtag (etiket) oyunu. Throwback (TB) etiketi ile geçmişte olan hemen her şey paylaşılabilir.
TBT neden kullanılır? 💡
Throwback Thursday, Instagram ve Twitter’da son derece popüler bir trend ve kullanıcılar genellikle fotoğraflarına #TBT, #ThrowbackThursday veya sadece #Throwback gibi çeşitli etiketler ekliyor. Bu, TBT nasıl kullanılır? sorusunun yanıtı. Peki, TBT etiketi neden kullanılıyor? İnsanlar, çocuklukları, eski arkadaşları, ilişkileri, geçmiş gezileri veya tatilleri, mutlu anıları canlandıran her türlü şey hakkında nostalji yapmayı seviyor. İnsanlar, genellikle kendileri hakkında paylaşım yapmayı, beğeni ve yorumlarla dikkat çekmeyi seviyor.
Instagram’da ve hatta diğer sosyal ağlarda birçok kullanıcının, daha fazla beğeni ve takipçi artırma umuduyla spam veya alakasız içeriklerle doldurarak popüler #TBT etiketinden faydalandığını görebilirsiniz. İnternette #tbt veya #throwbackthursday etiketli muhtemelen #throwback temalı çok az veya hiç ilgisi olmayan tonlarca gönderiye rastlayabilirsiniz.
TBT nasıl yapılır ❓
Bu trende girmek için sosyal medya fenomeni olmanıza veya binlerce takipçinizin olmasına gerek yok. Yapmanız gereken tek şey, geçmişle ilgili paylaşım yaparken nispeten ilginç bir şey bulup, #ThrowbackThursday, #Throwback veya #TBT ile etiketlemek. TBT etiketini hangi gönderilerde kullanabilirsiniz?
- Çocukluğunuzdan eski fotoğraflarınız olabilir. Bu, büyük bir trend ve herkesin yapabileceği bir şey. Yetişkinseniz, muhtemelen çocuk olmakla ilgili en az birkaç güzel anınız vardır. Bazı güzel anıları canlandıran eski bir fotoğrafınızı paylaşın ve etiketleyin.
- Sizi zamanda geriye götüren eski bir şarkı olabilir. Fotoğraflar, bu trend için paylaşılacak en popüler içerik ancak şarkılar da bir o kadar ilgi görüyor. İnsanlar, nostalji duygusu uyandıran yıllar öncesinin şarkılarını dinlemeyi seviyor. Sevdiğiniz eski bir parçanın ekran görüntüsünü atın veya YouTube bağlantısıyla, varsa müzik formatında paylaşın.
- Eski Facebook durum güncellemeleri veya tweetlerin ekran görüntüsü olabilir. Yıllar öncesine ait sözleri tekrar paylaşabilirsiniz. Sosyal ağlarda paylaştıklarınızın aynı zamanda ekran görüntüsünü almıyorsanız, Timehop gibi araçları kullanarak çok eski paylaşımlarınızı kolayca bulabilirsiniz.
TBT günü ne zaman?
TBT günü Perşembe. Perşembe, Instagram’da da etkileşimin en yüksek olduğu, paylaşım yapmak için en uygun günlerinden biri. Cuma günü TBT yapılır mı? merak edenler için cevabımız hayır. Sosyal medya kullanıcıları, bu trendi Cuma günü Flashback Friday etiketiyle sürdürüyor. #FlashbackFriday veya #FBF etiketi, Cuma günü kullanılıyor.
TBT nereden çıktı?
ThrowbackThursday (TBT) teriminin kullanımı çok eskilere dayanıyor. Viral ansiklopedisi Know Your Meme’ye göre Throwback, 2003 yılında sözlüğe giriyor ve klasik veya eski sayılan şeylerle ilişkilendiriliyor. ThrowbackThursday terimi ilk olarak 2006’da animatör Saxton Moore tarafından kullanılıyor. 2010, 2011 yılına kadar bir dizi insan ve bireysel grup, bu terimi retro tema için gelişigüzel bir şekilde kullandı. Instagram’ın etiketleri tanıtmasıyla birlikte trend oldu; Perşembe günleri paylaşılan fotoğraflarda #tbt ve #throwbackthursday etiketleri yer almaya başladı.
Instagram'daki ilk TBT paylaşımı 📸
Bu terimi Instagram’a ilk taşıyan kullanıcının @Bobbysanders22 olduğu söyleniyor. 500 milyonun üzerinde kullanımla TBT, Instagram’daki en popüler hashtagler içinde.
Kaynakça https://www.liveabout.com/throwback-thursday-meaning-and-why-its-so-popular-3485860 https://knowyourmeme.com/memes/throwback-thursday Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
karagece25 dene gavat oğlu gavat asıl çöp sensin sen
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...