Anlık Bildirim

TCMB Başkanı'ndan dijital TL açıklaması

1 TL değerinde sabit coin olarak hazırlanan Dijital TL'nin kullanıma sunulacağı tarih hakkında açıklama yapıldı. TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamaları haberimizde.

TCMB Başkanı'ndan dijital TL açıklaması Tam Boyutta Gör

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dijital TL hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kısa bir süre önce, ticarette ve alışverişte kullanılabilecek olan dijital para çalışmalarının yoğun bir biçimde sürdüğünü ifade ederek Eylül ayında pilot uygulamanın başlayacağını açıklamıştı.

Son gelişmeler ile birlikte konuyla alakalı detaylar da ortaya çıktı. Pilot uygulamaların bu yıl başarılı olması halinde 2022 yılında Türkiye kullanıma sunabileceğini belirten Kavcıoğlu, pilot uygulamayla beraber dijital paranın gerçek hayatta nasıl kullanılacağı analiz ve bazı denemeler yapılacağını ifade etti

Çin'de Dijital Yuan kullanıma sunuldu.

Şu anda birçok ülkede dijital para çalışmaları sürüyor. Çin ve Japonya gibi ülkeler testlere başladılar. Çin’in Dijital Yuan’ı ise şu anda birçok noktada seçili bankamatik cihazlarında kullanılabilir durumda.

Türkiye’nin kripto para ve dijital para konusunda ne gibi düzenleme hamlelerinde bulunacağı merakla bekleniyor. Fakat açıklanan veriler ve gelişmeler ışığında Türkiye’nin dijital ve kripto varlıklara bakış açısının şu an için olumlu olduğu söylenebilir.  

Merkez Bankası’nın dijital para, blockchain gibi birçok farklı boyutta araştırma yürütebilme adına önceki yıl İnovasyon Genel Müdürlüğü kurulduğunu da hatırlatalım.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8413 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dijital tl, sabitcoin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim