Anlık Bildirim

Tek motorlu avcı uçağı Hürjet, IDEF 21'de görücüye çıktı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, İstanbul'da düzenlenen uluslararası askeri donanım fuarında IDEF 21'de tek motorlu savaş uçağı Hürjet'i sergiledi.

Tek motorlu avcı uçağı Hürjet, IDEF 21'de görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

İstanbul'da düzenlenen 15. Uluslararası Silah ve Askeri Teçhizat IDEF 21 Fuarı'nda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Hürjet tek motorlu avcı uçağını sergiledi.

Bu, Türk uçak üreticilerinin 2017 yılında başlattığı en genç projelerinden biri. Gelecekte, Hürjet'in eğitim uçağı T-38 Talon, akrobasi uçağı F-5'in yerini alması ve ayrıca F-16 Fighting Falcon avcı uçağına bir destek olarak kullanılması planlanıyor.

İlk uçuş 2022'nin sonlarında yapılacak

Ayrıca uçağın, eğitim uçaklarının ve saldırı uçaklarının eskiyen filosunu değiştirmekle ilgilenen ülkelere satılması planlanıyor. Hürjet ilk olarak 2018 Farnborough Air Show'da gösterildi. Uçağın bir eğitim uçağı, hafif saldırı uçağı ve avcı uçağı versiyonunda üretilmesi planlanıyor.

Tek motorlu avcı uçağı Hürjet, IDEF 21'de görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Hürjet, uçak içi yakıt ikmali, otomatik uçuş kabiliyeti, head-up display ve pilotun artırılmış gerçeklik kaskıyla, uçak sistemleri uyumluluğuna sahip olacak. Uçağın Mach 1.4'e kadar maksimum hıza ulaşabileceği, 14 bin metreye kadar irtifalarda uçabileceği ve 2.592 kilometre menzile sahip olacağı bildirildi. İlk uçuşa gelince, Türk savunma sanayisindeki bazı kaynaklara göre, 2022'nin sonunda yapılması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim