Anlık Bildirim

Temassız ödemelerde işlem limiti yükseltildi

BDDK tarafından alınan karar kapsamında kredi kartları ile yapılan ödemelerde temassız işlem limiti 350 TL'den 500 TL'ye yükseltildi.                             

Temassız ödemelerde işlem limiti ne kadar oldu? Tam Boyutta Gör

Temassız ödeme özellikli kredi ve banka kartlarında işlem limiti yükseltiliyor. Mevcut düzenleme ile 350 TL’ye kadarki alışverişlerde temassız ödeme kullanılabiliyor ve 350 TL’nin üzerindeki işlemler için temaslı ödeme yapıp PIN kodu girmek gerekiyordu. 1 Şubat’tan itibaren bu limit 500 TL olacak.

Kullanıcılar 500 TL’ye kadarki işlemlerde temassız ödeme yöntemini kullanabilecek ve PIN kodu girmeden alışveriş yapabilecek.

Temassız ödeme limiti Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından belirleniyor. PIN kodsuz işlem yapılabildiği için güvenlik amacıyla temassız ödeme limiti düşük miktarlarda tutuluyor. En son 7 Mayıs 2021’de temassız ödeme limiti 250 TL’den 350 TL’ye yükseltilmişti.

Mayıs 2021'e kıyasla arcama tutarlarının ciddi oranda artmasından kaynaklı olarak böyle bir güncelleme ihtiyacı doğmuştu ancak BDDK’dan yapılan açıklamada artan vakalardan kaynaklı olarak temassız işlem limitinin güncellendiği ifade edildi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5740 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bddk, kredi kartı ve
2 etiket daha Türkiye Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim