Anlık Bildirim

Temel Kotil: “Milli Muharip Uçak 2025’te ilk uçuşunu yapacak ve 2029’da envantere girecek”

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Sputnik'e açıklamalarda bulundu. Kotil, MMU’nun ilk uçuşunu 2025 yılında yapacağını ve 2029'da envantere gireceğini söyledi.

Temel Kotil: “Milli Muharip Uçak 2025’te ilk uçuşunu yapacak ve 2029’da envantere girecek” Tam Boyutta Gör
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Rusya merkezli haber ajansı Sputnik’in sorularını yanıtladı. TUSAŞ’ın yürüttüğü çalışmalar ve özellikle Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili bilgiler paylaşan Kotil, MMU’nun ilk uçuşunu 2025 yılında yapacağını söyledi.

T-129 ATAK helikopterlerinden F-16 uçaklarının modernizasyonuna kadar birçok projede görev alan TUSAŞ’ın başarılı grafiğini değerlendiren Kotil, 2020 yılı için bir değerlendirmede de bulundu. Temel Kotil bu kapsamda yaptığı açıklamada, “Dünyanın ilk 100 savunma ve havacılık firmasının sıralandığı Defense New Top 100 listesinde 16 basamak birden yükseldik. Bu dönemde Ar-Ge harcamalarımızı yüzde 40’ın üzerine taşıyarak yeni nesil hava araçlarının geliştirilmesi için öncü vasfımızı perçinledik. Böylece ülkemizin savunma sanayisinde bağımsızlık vizyonu için projeler geliştirmeye devam ettik.” sözlerine yer verdi.

İlk uçuş 2025 yılında

Şirketin üstlendiği en önemli projelerden biri olan MMU için de tarih vererek konuşan Kotil, şunları söyledi:

Diğer taraftan en önemli projelerimiz arasında yer alan global havacılık ekosisteminin merakla beklediği, ülkemizi havacılık ve savunma alanında lig atlatacak 5’inci nesil avcı uçağımız MMU’nun, 18 Mart 2023 yılında hangardan çıkışını gerçekleştireceğiz.  MMU, 2025’te ilk uçuşunu yapacak, 2029’da ise Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesini öngörüyoruz.

Temel Kotil: “Milli Muharip Uçak 2025’te ilk uçuşunu yapacak ve 2029’da envantere girecek”

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA ve AKSUNGUR İHA’lara değinen Kotil, Tunus’a ilk ANKA ihracatının gerçekleştirildiğini belirtirken TSK çatısı altındaki kuvvetlere de 20’den fazla teslimat yapıldığı bilgisini paylaştı. Kotil, Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu Blok 30 F-16’ların modernizasyonu için ise “F-16 Blok 30 uçaklarının yapısal iyileştirmelerine yönelik olarak başlatılan çalışma kapsamında mühendislerimiz aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçaklarımızın 8 bin saat olan uçuş ömrünü 12 bin saate çıkarmış bulunuyoruz.” dedi.

Ülkemiz savunma sanayiinin en büyük projesi olan 5. Nesil savaş uçağı projesi MMU için önümüzdeki süreçte umarız çok daha güzel haberler almaya devam ederiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10618 kez okundu.
58 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
milli muharip uçak, tusaş ve
2 etiket daha anka iha Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim