Anlık Bildirim

Tesla, ABD dışındaki üçüncü fabrikasını Rusya'da kurabilir

Kripto paralarla ilgili açıklamalarıyla şimşekleri üzerine çekmeye devam eden Elon Musk, bu kez CEO'su olduğu Tesla'nın gelecekteki üretim stratejileriyle alakalı Rusya odaklı açıklamalarda bulundu.

Tesla, ABD dışındaki üçüncü fabrikasını Rusya'da kurabilir Tam Boyutta Gör

Bir dönem Türkiye'ye de resmi olarak giriş yapacağı konuşulan, hatta iş ilanları bile açan Tesla, gün geçtikçe yeni bölgelere yayılmaya devam ediyor. Elektrikli otomotiv devinin CEO'su Elon Musk, bu kez Rusya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen bir etkinliğe video konferans yoluyla katılan Musk, "Rusya'da, hatta bununla da kalmayıp Kazakistan ve komşu bölgelerde varlık göstermeye oldukça yakın olduğumuzu düşünüyorum, bence bu harika olur" açıklamasında bulundu.

Üretim konusunu da değerlendiren Elon Musk, "Zamanla dünyanın başka bölgelerinde de fabrikalar kurmamız gerekecek ve bu noktada potansiyel olarak Rusya'yı da değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca Rusya'nın çok fazla yetenek ve enerjiye sahip olduğunu da dile getiren Musk, ABD ve Rusya arasında daha fazla diyalog olması gerektiğini savundu.

Tesla'nın ABD dışında iki tane fabrikası bulunuyor. Bunlardan biri Çin'in Şanghay kentinde ve bu fabrikada üretim devam ediyor. Bir tanesi de Almanya'da, Berlin'in çok yakınlarında bir bölgeye kuruldu fakat burada üretim henüz başlanmadı. Almanya'daki üretimin Temmuz ayında başlaması planlanıyordu fakat çeşitli bürokrasi sorunları nedeniyle 6 ay ertelendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16646 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, rusya ve elektrikli araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim