Anlık Bildirim

Tesla'lar menzil hesaplaması yaparken atmosferik olayları hesaba katacak

Tesla, elektrikli araçlarındaki menzil hesaplamasını daha doğru hale getirmek için çalışıyor. Şirketin yayınladığı son güncelleme ile rüzgar ve hava yoğunluğu gibi faktörler de dikkate alınacak.

Tesla'lar menzil hesaplarken atmosferik olayları hesaba katacak Tam Boyutta Gör

Tesla'nın elektrikli otomobilleri tek şarjla oldukça fazla mesafe kat edebiliyor. Ancak araç içi sistem tarafından hesaplanan menzil tahmini yeterince doğru değildi. Şirketin bu konuya bir el attığı bildiriliyor.

Tesla menzil tahminini daha doğru hale getirecek bir hamle yaptı. Artık sistem hesaplama yaparken rüzgar, hava yoğunluğu ve diğer birçok veriyi dikkate alıyor. 2018 yılında rakım değişiklikleri ve hava durumu gibi bazı çevresel faktörlerin hesaplamaya dahil edildiğini hatırlatalım.

Tesla'lar menzil hesaplarken atmosferik olayları hesaba katacak Tam Boyutta Gör

Sürücü psikolojisi için önemli

Yayınlanan 2022.8.2 numaralı yazılım güncellemesi ile birlikte artık enerji tüketimi hesaplanırken yan rüzgar, karşıdan esen rüzgar, hava yoğunluğu ve nem de dikkate alınıyor. Bu faktörler menzile çok ufak değişiklikler olarak yansıyacak gibi görünse de bazı yolculuklar için büyük fark yaratabilir.

Menzil hesaplaması sürücüye psikolojik rahatlık sağlaması açısından önemli. Tesla'nın bu konuya da kafa yorduğu ortada. Ayrıca şimdilik sadece Çin'de dağıtılan güncelleme, kullanıcı arayüzüne de birkaç değişiklik getiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim