Anlık Bildirim

Tesla Model S, Nürburgring'de yeni bir rekora imza attı

Tesla Model S Plaid Nürburgring yarış pistinde yeni bir rekor elde etti. Porsche'nin kırdığı rekoru geçen araba, 12.9 millik pistte inanılmaz bir performans gösterdi.

Model S Plaid Özellikler Tam Boyutta Gör

Dev elektrikli araç üreticisi Tesla’nın, Model S Plaid modeli ile yeni rekor denemeleri üzerinde çalıştığı daha önceden gündeme gelmişti. Otomobilin hiçbir parçasının değiştirilmediğini ve fabrika çıkışlı olduğunu söyleyen şirket, ''modifiyesiz en hızlı elektrikli araç rekoru''na imza attı.

Porsche Taycan’ın rekoru geçildi

Tesla Model S Plaid, 7 dakika 30.909 saniye'de Almanya'nın ünlü Nürburgring pistini tamamlamayı başardı. Porsche Taycan’ın 7 dakika 42 saniye tur zamanını geçen araç, yaklaşık 1.020 beygir gücü üreten üçlü elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. Bununla beraber 1,99 saniyede 95km hıza ulaşabiliyor ve 321 km/s maksimum hıza sahip.

Tesla'nın yeni rekor süresi Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçlar giderek artmaya ve gelişmeye devam ederken, içten yanmalı motora sahip araçların hâlâ gerisinde yer alıyorlar. Porsche 911 GT2 RS, 6 dakika 38 saniye'lik derecesiyle Nürburgring dünya rekorunu elinde tutuyor. Mercedes, Lamborghini, Ferrari, Dodge Viper ve Mclaren gibi modellerin de etkileyici tur zamanları bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim