Anlık Bildirim

Tesla'nın otopilotu 8 aracın karıştığı büyük bir kazadan sorumlu tutuluyor

Tesla'nın otonom sürüş sistemi bir kazadan daha sorumlu tutuldu. Kaliforniya'da zincirleme kazaya neden olan bir Tesla sürücüsü suçu araçtaki otopilot sistemine attı.
Tesla'nın otopilotu büyük bir kazadan sorumlu tutuluyor Tam Boyutta Gör
Amerika basınına yansıyan haberlere göre 7 Aralık'ta Kaliforniya'daki Yerba Buena Tüneli'nde sekiz aracın birbirine girdiği büyük bir kaza meydana geldi. Otoyolda seyreden bir Tesla sürücüsünün hatası nedeniyle yaşanan kazada araç sahibi suçu otopilot sistemine yükledi.

Sekiz araçlık zincirleme kaza 88 km/s hızla seyreden Tesla Model S'in en sol şeride geçip aniden fren yaparak hızını 32 km/s'ye düşürmesinin ardından meydana geldi. Bu da arkadan gelen araçların birbirlerine çarpmalarına neden oldu. Kaza sonucunda dokuz kişi hafif şekilde yaralandı.

Otopilot hatası olup olmadığı araştırılıyor

Tesla sürücüsü kazadan şirketin otomatik pilot sistemini sorumlu tutuyor. Kendisinin belirttiğine göre araç, yazılım hatası nedeniyle ani bir fren yaptı. Ancak Kaliforniya Otoyol Devriyesi'nin kazadan önce otopilotun aktif olup olmadığını doğrulaması mümkün değil. Zira bu bilgi sadece Tesla'da var.

Kaza, Tesla'nın otopilotunun dahil olduğu 30'dan fazla kazayı inceleyen ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi tarafından da araştırılıyor. Yetkililere göre Tesla'nın otomatik pilotu otonom sürüş özelliğine sahip diğer araçlardan çok daha sık kazalara karışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim