Anlık Bildirim

Tesla'nın piyasa değeri eridi: Bir haftada 85 milyar dolar kayıp

Tesla hisseleri yüzde 18 düşüşle 2020'den bu yanaki en düşük seviyeyi gördü. Yaşanan olumsuz gelişme elektrikli otomobil üreticisinin bir haftada 85 milyar dolar değer kaybetmesine neden oldu.

Tesla'nın piyasa değeri eridi: Bir haftada 85 milyar dolar kayıp Tam Boyutta Gör

Financial Times'ın haberine göre geçtiğimiz hafta Tesla için pandemi başladığından bu yana geçen en kötü haftaydı. Elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri yüzde 18 düşüşle 123.1 dolara geriledi ve bu da şirketin piyasa değerinde 85 milyar dolarlık bir düşüşe neden oldu.

Tesla'nın değeri şu anda 390 milyar dolar, yani 2022'nin başındaki 1.2 trilyon dolarlık değerinin üçte biri seviyesinde. Diğer faktörlere ek olarak Tesla CEO'su Elon Musk'ın sosyal ağ Twitter'a yoğunlaşması yatırımcıların kafasını karıştırıyor.

Tesla'nın piyasa değeri eridi: Bir haftada 85 milyar dolar kayıp Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın hisse satışı olumsuz etkiliyor

Ayrıca Tesla'nın hisse fiyatı bizzat Musk'ın hisse satışından olumsuz etkileniyor. Amerikalı girişimci 2022 yılı içerisinde Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için sattıkları da dahil olmak üzere yaklaşık 23 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

Diğer bir faktör de yatırımcıların elektrikli araçlara yönelik talep konusundaki endişeleri oldu. Örneğin geçen hafta Tesla, ABD'li tüketiciler için en popüler iki modelde 7.500 dolarlık indirim duyurdu ve bu da hisselerin yüzde dokuz daha düşmesiyle sonuçlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim