Anlık Bildirim

Tesla, Avrupa'da bir fabrika daha kurabilir: İşte düşünülen lokasyon

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Berlin fabrikasının ardından Avrupa'daki ikinci üretim tesisi için yer arıyor. Elon Musk'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı ziyaretler Fransızları umutlandırmış durumda
Tesla, Avrupa'da bir fabrika daha kurabilir: İşte aday lokasyon Tam Boyutta Gör
Tesla, Gigafactory Berlin'in ardından Avrupa'da bir fabrika daha kurabilir. Bloomberg tarafından servis edilen habere göre elektrikli otomobil üreticisi Fransa'yı değerlendiriyor. Ülkenin Maliye Bakanı Bruno Le Maire, yeni tesisin inşası için Fransa'nın seçileceğine dair umutlu olduğunu söyledi.

Tesla'nın patronu Elon Musk geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında Fransa'yı ziyaret etti. Ünlü milyarder bu ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Görüşmelerde ağırlıklı olarak yeni fabrika konusunun ele alındığı bildirildi.

Tesla, Avrupa'da bir fabrika daha kurabilir: İşte aday lokasyon Tam Boyutta Gör

Fransa'nın dezavantajları da var

Le Maire, Tesla'nın elektrikli otomobil mi yoksa batarya üretimi için mi bir fabrika kuracağının henüz netleşmediğini söyledi. Deneyimli politikacı "Masada birkaç seçenek var, umarım Musk Fransa'da yatırım yapar. Cumhurbaşkanı ile birkaç kez fikir alışverişinde bulundu. Ben de onunla konuştum. Fransa'da hoş karşılandığını biliyor" dedi.

Tesla, Avrupa'da bir fabrika daha kurabilir: İşte aday lokasyon Tam Boyutta Gör
Bununla birlikte Fransa'nın dezavantajlı olduğı bazı faktörler var. Le Maire'in de belirttiği gibi ülkede demiryolu veya denizyolu bağlantılarına sahip yeterli sayıda sanayi alanı bulunmuyor. Ayrıca devasa Gigafactory'yi çalıştırmaya yetecek karbonsuz (de-carbonized) elektrik kaynağı da yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5768 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim