Anlık Bildirim

Yeni Tesla güncellemesi, otomobilleri dünyanın en pahalı megafonuna dönüştürüyor

Elektrikli otomobil devi Tesla, yayınladığı aralık güncellemesiyle sürücünün sesini yükselterek aracın dışına veren megafon özelliğini kullanıma sundu.          

Tesla megafon özelliği Tam Boyutta Gör

Tesla; yıllık tatil yazılımı güncellemesinin bir parçası olarak otomobillere ilginç bir özellik ekledi. Öyle ki gelen güncellemeyle birlikte Tesla otomobillerdeki harici hoparlörler, megafon olarak kullanılabiliyor.

Tesla'lara megafon özelliği

Söz konusu özellik, yalnızca 2019 ve daha yeni Tesla otomobillerde kullanılabiliyor. Çünkü yalnızca 2019 ve üstü Tesla araçlarda dış hoparlör sistemi bulunuyor.

Tesla'nın araç dışarısına harici bir hoparlör sistemi kullanmasının yegane sebebi ise ABD yasalarına uyum sağlamaktı. Zira elektrikli otomobiller oldukça sessiz çalıştığı için yayaların otomobillerin varlığından haberdar olmasını sağlamak adına böyle bir önlem alınmıştı. 

Tesla ise araç dışındaki bu ses sistemini daha yaratıcı kullanarak megafon özelliğini kullanıma sundu. Böylece araç içerisindeki mikrofonlar sürücünün sesini yükselterek dışarı veriyor. Ancak bu özellik yalnızca araç park halindeyken kullanılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7747 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim