Anlık Bildirim

Tesla otomobilleri fareler kemiriyor: Peki ama neden?

Tesla otomobillerde kullanılan kablolar, fareler için bir numaralı besin kaynağına dönüşmüş durumda. Araçların içine girerek kabloları kemiren fareler büyük maddi hasara yol açıyor.

Tesla otomobilleri fareler kemiriyor Tam Boyutta Gör

Tesla elektrikli otomobil sahipleri farelerin araçlarına zarar vermesinden şikeyetçi. Kemirgenlerin aracın içine girerek kabloları yemesi büyük sıkıntılara yol açıyor. Hepsi bununla da sınırlı değil. Fareler ayrıca fren hortumlarına ve soğutma sıvısı borularına da zarar veriyor. Peki tüm bunlara neden olan şey ne?

Tesla, elektrikli otomobillerinde kullandığı kabloların yalıtımı için petrol ürünleri yerine soya bazlı malzeme kullanıyor. Hal böyle olunca araçların iç tesisatında kullanılan soya yalıtımlı kablolar fareler için potansiyel yiyecek haline gelmiş durumda. Bu da Tesla sahiplerine binlerce dolarlık tamirat masrafı olarak geri dönüyor.

Tesla otomobilleri fareler kemiriyor Tam Boyutta Gör

Tesla garanti kapsamına almıyor

Tesla'nın bakım danışmanı Jose Solis konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Çoğu otomobil üreticisi daha düşük maliyetli ve çevreci olduğu için araba kablolarının yalıtımında soya kullanıyor. Bu malzemenin kullanımı tasarımda fabrika hatası olarak görülmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Tesla otomobilleri fareler kemiriyor Tam Boyutta Gör

Deneyimli yönetici ayrıca "Tesla'nın kontrolü dışında çok fazla faktör olduğunu düşünürsek, bunu garanti veya onarım kapsamına alamayız" dedi. Yani şirket fare kemirmesi nedeniyle oluşan hasarları garanti kapsamına almayı reddediyor. Söz konusu durumla karşılaşan bir Model 3 sahibinin, aracındaki kabloların onarımı için 5.000 dolar harcamak zorunda kaldığını da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim