Anlık Bildirim

Tesla şarj istasyonlarını diğer elektrikli araçların kullanımına açmayı planlıyor

Tesla CEO'su Elon Musk Twitter'da yaptığı açıklamada, Tesla Inc'in süper şarj istasyon ağını bu yıl diğer elektrikli araçların kullanımına açmayı planladığını söyledi.

Elektrikli otomobil üreticisinin dünya çapında 25.000'den fazla süper şarj cihazına sahip hızlı şarj istasyonları ağı Tesla'ya rekabet avantajı sağladı. Kullanıcılar şarj istasyonu fazlalığı avantajına sahip Tesla marka otomobilleri öncelikli olarak tercih ediyorlar. Öte yandan diğer otomobil üreticileri oldukça hızlı bir şekilde piyasaya elektrikli otomobil modellerini sürmeye başladı ancak şarj istasyonu ihtiyacı oldukça büyük. Diğer otomobil üreticileri şarj istasyonu problemini çözmek için iş birlikleri yapıp bu alanda girişimci fikirler sunan şirketlere yatırım yapmaya başladılar.

Musk yaptığı açıklamada, "Supercharger ağımızı bu yılın sonunda diğer elektrikli araçlara açık hale getiriyoruz" dedi, zamanla Tesla'nın şarj ağının Amerika dışındaki ülkelerde de diğer elektrikli araçların kullanımına açılacağını sözlerine ekledi.

Almanya'nın ulaştırma bakanı geçen ay Tesla ile yaptığı görüşmelerde Tesla'nın hızlı şarj istasyon ağının diğer marka araçların kullanımına açılmasını istedi. Bakan'ın bu talebi ile yapmak istediği şey elektrikli araç kullanımını teşvik etmek ve bu teşviğin önündeki şarj istasyonu problemini hızlıca çözmek.

Tesla süper şarj istasyon ağını diğer araçlarla paylaşacak Tam Boyutta Gör

Elektrikli araç altyapısına 1,2 trilyon dolar harcanacak

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Başkan Joe Biden'ın yönetimi geçen ayın sonlarında, şarj istasyonları da dahil olmak üzere elektrikli araç altyapısına harcanacak 7,5 milyar dolar dahil olmak üzere altyapı projelerine 1,2 trilyon dolar harcama yapmayı kararlaştırdı.

Blink Charge Co, EVgo Inc, ChargePoint Holdings Inc ve Volkswagen'in Electrify America gibi şarj şirketleri de Amerika Birleşik Devletleri'nde şarj ağları kuruyor.

ABD genelinde şarj altyapısındaki iyileştirme, daha fazla Amerikalıyı elektrikli araç satın almaya teşvik edebilir ve Tesla'ya karşı savaşta General Motors ve Ford Motor için çok ihtiyaç duyulan ivmeyi sağlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim