Anlık Bildirim

Tesla üretimden tasarruf etmek için güvenlikten ödün vermiş: İşte kanıtı

Tesla maliyeti düşürmek için yeni araçlarında ultrasonik park sensörlerini kullanmayı bırakmıştı. Bir YouTuber, bunun nasıl can sıkcı sonuçlar doğurabileceğini bizzat deneyerek gösterdi.
Tesla tasarruf etmek için güvenlikten ödün vermiş: İşte kanıtı Tam Boyutta Gör
İngiliz bir elektrikli otomobil satıcısı ve Tesla Model Y sahibi, Elon Musk'ın park sensörlerini ortadan kaldırmakla ilgili tasarrufunun yan etkilerini gözler önüne serdi. Sonuçlar tahmin edilebileceği gibi korkunçtu.

Tesla Model 3 ve Model Y'de artık aracın önündeki veya arkasındaki nesnelere olan mesafeyi belirlemek için ultrasonik dalgalar kullanan geleneksel ultrasonik park sensörlerine yer verilmiyor. Şirket bunun yerine 360 derecelik kamera kullanımına geçiş süreci başlattı.

YouTuber yapılan bu optimizasyondan şüphe duydu ve bunun neye yol açabileceğini açıkça gösterdi. Videoda görebileceğiniz üzere Tesla Model Y geri giderken düşük hızda bir yayaya çarpmasına rağmen sürücü hala aracın ekranında ilerlemesi için yeterli mesafe olduğunu görüyor.

Tesla tasarruf etmek için güvenlikten ödün vermiş: İşte kanıtı Tam Boyutta Gör

"Ekrana körü körüne güvenmeyin"

Araç sürücüsü, sistemin etrafındaki engelleri nasıl doğru bir şekilde algılayamadığını ve kafa karışıklığı yaşadığını göstermeye devam ediyor. Hatta videonun bir bölümünde arabanın önünde bir tır olmamasına rağmen ekrana varmış gibi yansıtıldığını görüyoruz.

Sonuç olarak videoyu hazırlayan kişi araç sahiplerinin sadece kendilerine güvenmelerini ve ekrandaki bilgilere güvenerek körü körüne hareket etmemelerini öneriyor. Tesla'nın üretimde uyguladığı tasarruflar şirketin satışlarını önemli ölçüde artırmış ve kendi rekorunu kırmasına yardımcı olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27570 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, kamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim