Anlık Bildirim

Tesla yakın zamanda yeniden Bitcoin ödemesi kabul edebilir

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Bitcoin üretiminde yenilenebilir enerji kullanımının arttığı açıkladı. Bu nedenle Tesla, Bitcoin'i yeniden ödeme yöntemi olarak kabul edebilir.

Tesla yakın zamanda yeniden Bitcoin ödemesi kabul edebilir Tam Boyutta Gör

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Bitcoin ve yenilenebilir enerji konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Online bir Bitcoin etkinliğinde konuşan Musk’ın açıklamasına göre, Bitcoin (BTC) yenilenebilir enerji kullanımında %50’nin üzerine çıkmış olabilir. Bu açıklamalar akla hemen, Musk’ın Bitcoin madenciliğinin %50’sinin yenilenebilir enerji ile yürütülmesi durumunda Tesla’nın yeniden Bitcoin’le ödeme kabul etmeye başlayacağı söylentilerini getirdi.

Musk’a göre artık Tesla yeniden ödeme yöntemi olarak kripto parayı kullanabilir fakat bu karar verilmeden önce gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.

Şayet Musk’a göre yenilenebilir enerji kaynaklarını bu kadar kısa bir sürede bu denli artırmak kolay bir iş değil. Ancak Tesla, sürdürülebilir enerjiyi kullanımını hızla arttırmayı hedeflediğini belirtiyor. Bu nedenle de Bitcoin’in enerji tüketimi konusunda durum tespitini oldukça kapsamlı yapmaları gerekiyor.

Elon Musk yeşil enerjiye geçme eğiliminin artışta olduğunu belirtse de bunun %50 oranının üzerinde olup olmadığını öğrenmek için gerekli araştırmaları yapacaklarının altını çizdi. Eğer yenilenebilir enerji kullanım oranında %50’nin üzerine çıkıldıysa, Tesla tekrardan kripto para ile ödemeleri kabul etmeye başlayabilir.

Tesla Mayıs ayında, fosil yakıtın aşırı kullanımı sebebiyle Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi bırakmıştı. Bu duyurunun ardından Bitcoin fiyatının 40.000 doların altına hızla inerek büyük bir düşüş yaşadığını hatırlatalım. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim