Anlık Bildirim

WhatsApp üzerinden yürütülen teslimat dolandırıcılığı büyük tehlike yaratıyor

Güvenlik açıkları ve veri sızıntıları son dönemlerde oldukça artış gösterirken, dolandırıcılığın WhatsApp üzerinden artışa geçtiği ve teslimat sektöründe büyük tehlike yarattığı ortaya çıktı.

Teslimat dolandırıcılığı WhatsApp ile büyük tehlike yaratıyor Tam Boyutta Gör

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Whatsapp, sunduğu iletişim özelliğinin yanı sıra alışveriş ve teslimat sektörü içinde oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. Güvenlik şirketi Kaspersky'ın açıkladığı yeni bilgilere göre, pandemi ile beraber artan çevrimiçi teslimat sektöründe dolandırıcılıkların büyük bir artış gösterdiğini açıklandı.

Suçluların WhatsApp üzerinden farklı dillerde teslimat faturaları gönderdiği iddia edilirken, gönderilen web sitesi bağlantılara giriş yapan kullanıcılar yönlendirilerek banka ve kart bilgileri ele geçiriliyor. Dolandırıcılar, teslim edilemeyen paketleri piyango benzeri bir sistem ile sunduğu yeni web siteleri açarken, ödülü kazanan kişiler paketlerin asla gönderilmediğini bildirdiler.

Teslimat sektörü büyüdükçe dolandırıcılıklar artıyor

Kaspersky web içeriği analisti Tatyana Shcherbakova, ''saldırganların geçmişte olduğu gibi, para ve kimlik bilgilerini çalmak için yeni eğilimler ve fırsatlardan yararlandığını, bunları mesajlaşma yolu yada pandemi sırasında posta teslimi ile gerçekleştirdiğini’’ söyledi. WhatsApp ile Facebook arasında bilgi paylaşımına ilişkin gizlilik politikası değişikliğinden yararlanan, farklı bir dolandırıcılık kampanyası da birçok kullanıcıyı etkiliyor. WhatsApp kullanıcılarına yabancı insanlar ile sohbet fırsatı sunacak bir davet linki atan suçlular, bu bağlantı ile kişileri sahte Facebook giriş sayfasına yönlendirerek verilerini ele geçiriyor.

Kaspersky, artan veri hırsızlığı ve dolandırıcılığa karşı, mesaj veya e-postalardaki bağlantılara tıklamadan önce kontrol sağlanmasını ve güvenlik çözümlerinin kullanılmasını öneriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim