Anlık Bildirim

TikTok Hindistan da satılıyor

Çin ile olan büyük gerilim nedeniyle Hindistan’da yasaklanan TikTok platformu çareyi satışta buldu. ByteDance ve Japon SoftBank satış şartlarını görüşmeye başladı.

TikTok Hindistan da satılıyor Tam Boyutta Gör

Çin’in dünya devleri ile düştüğü anlaşmazlıklar ülke varlıklarını da tehlikeye atıyor. Çin-ABD geriliminin sonrasında global operasyonlarını satmak zorunda kalan TikTok şimdi de Hindistan operasyonlarını satıyor.

TikTok Hindistan için umut ışığı

Çin ve Hindistan arasında çatışmaya varan gerilim TikTok için son olmuştu. Hindistan geçtiğimiz Ocak ayında TikTok da dahil 59 uygulamayı engellemişti. Bu nedenle yüzlerce çalışanı olan TikTok Hindistan departmanı tüm operasyonlarını durdurmuştu.

Uzun bir süre pasif kalacağı tahmin edilen TikTok Hindistan operasyonları için ByteDance çatı şirketi muhtemel bir satış planını masaya yatırdı. Böylece yapılan yatırımlar boşa gitmemiş olacak. Bu noktada Hindistan’ın kullanıcı verilerinin ülkede kalması kararının da göz önüne alınacağı ifade ediliyor. Satış konusunda Japon Softbank oldukça ciddi.

Diğer taraftan Çin’in teknoloji ihracatını onaya bağlaması aynı ABD olayında olduğu gibi sıkıntıya sebep olacak. TikTok’un benzersiz keşfetme ve önerme motorunun satışa dahil edilmeyeceği tahmin ediliyor. ABD gibi Hindistan da sıfırdan bir yapay zeka ara yüzü inşa ederek operasyonlara entegre edebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim