Anlık Bildirim

TOGG'un 2023 yılı hedefi açıklandı: 17-18 bin araç üreterek piyasaya girmek

TOGG tarafından üretilecek olan otomobil modelleri ile otomotiv dünyasına damga vurmayı amaçlayan Türkiye çok yakında TOGG'un fabrikası ile tanışacak. Mustafa VARANK bu konu hakkında neler söyledi?
TOGG Tam Boyutta Gör
TOGG tarafından üretilen ilk araç 29 Ekim 2022 tarihinde seri üretim bandından indirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN bu otomobili vatandaşlara tanıtacak.

TOGG'un 2023 yılı hedefi açıklandı

Enes DURAN'ın yazdığı ve Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan ilgili haberde Sanayi ve Teknoloji Bakanı VARANK'ın TOGG hakkındaki yeni sözlerine yer verildi. Üç gün sonra Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'a TOGG kampüsünün açılışında eşlik edeceği duyurulan VARANK'ın "tip onayı" alma sürecinden bahsettiği öğretildi.

Türkiye'nin otomobili bu onayı alırsa veya bir güncellemeye ihtiyaç duymazsa satılmaya başlanacak. Bu onayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veriyor.

Mustafa VARANK Tam Boyutta Gör
Satış konusunda 2023'ün ilk çeyreğine dikkat çeken VARANK'ın TOGG'un ana hedefi hakkında verdiği demeç şu şekilde: "Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. Şu an deneme üretimleri gerçekleşiyor zaten. 29 Ekim'de de fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcı törenini yapmış olacağız. Şirketin açıkladığı takvime harfiyen uyularak bugünlere gelindi."

21 Ekim 2022 tarihinde TOGG tarafından üretilen otomobillerin en az yüzde 51 yerlilik oranı ile piyasaya sürüleceğini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı bu projenin ülkemize otomotiv endüstrisinde çağ atlatacağını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20007 kez okundu.
68 kişi, toplam 85 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
TOGG, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim