Anlık Bildirim

Toyota, yarış araçlarında hidrojen motorları deniyor

Japon otomobil devi Toyota, yaptığı açıklamalarda hidrojen teknolojisini ‘ticari ürünlerde’ kullanmak için yarış arabalarında hidrojen motoru test ettiğini duyurdu.

Japon merkezli otomobil üreticisi Toyota, bugün yaptığı bir açıklamada hidrojen motorları yarış araçlarında test ettiğini açıkladı. Şirket bu hareketini, teknolojinin ‘ticari ürünlerde’ kullanılması için yaptığını ifade etti.

Toyota yarış arabalarında hidrojen motor test ediyor Tam Boyutta Gör

Bu tür motorlar, benzin yerine yakıt olarak hidrojen yakar, roketlerde hidrojenin yakıt olarak kullanılması gibi. Şirket, yarış araçlarında yapılan bu denemelerin veri toplamada işe yarayacağını ve oluşan sorunları düzeltmede kullanılabileceğini belirtti.


Toyota, daha önce Ford Motor Co. ve diğer otomobil üreticileri gibi hidrojen motorlar geliştirdiğini duyurmuştu. Bu tür motorlarla çalışan araçlar, elektrik üretmek için hidrojen kullanan araçlardan veya hibrit araçlardan farklıdır.

Hidrojenle çalışan modellerin baş mühendisi Nayouki Sakamoto da yaptığı açıklamalarda, “Bölgesel ihtiyaçları karşılamak için birden fazla seçeneği kullanıcılarımıza önermek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Nakamota buna ek olarak, hidrojen motorun ne zaman ticari bir ürün haline geleceği ile ilgili kesin bir şey söyleyemediğini, hidrojen motorlu araçların daha fazla geliştirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Hidrojenin kullanımı bazı endişeleri gün yüzüne çıkarsa da Sakamoto bu yakıtın diğer yakıt türleri kadar güvenli olduğunu belirtiyor. Buna ek olarak da elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pillerinin yangına neden olabildiğini, hidrojen tanklarının ise karbon fiberden yapıldığını söylüyor.

Şirketin açıklamalarına göre hidrojen motorları 1,6 litrelik motora sahip Yaris modellerinde test ediliyor. Açıklamalara göre yarışlar için tasarlanmış bu araçların arkasına iki hidrojen tankı yerleştiriliyor. Bu durumun diğer modellerde değişebileceği de şirket yetkilileri tarafından belirtiliyor.

Şirket emisyonları arındırmak için çalışıyor Tam Boyutta Gör

Karbondioksit salabildiği için sıfır emisyonlu değil

Uzmanlara göre Hidrojen, çevrede nispeten bol bulunması, kolayca depolanabilir ve taşınabilir olması sebebiyle bazı avantajlar sunabilir. Ancak hidrojen motoru, motor yağından bir miktar karbondioksit salabildiği için sıfır emisyonlu değildir

Japonya’da bulunan bir jeotermal enerji santralinde hidrojen ürettiğini söyleyen Toyota, yaptığı açıklamalara ek olarak, hidrojen motorlardan bu emisyonları arındırmak için bir teknoloji üzerinde çalıştığını da belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim