Anlık Bildirim

Türk Silahlı Kuvvetleri, deprem bölgesine İHA’lar sevk etti

Türkiye, yaşadığı iki büyük depremin vermiş olduğu zararı atlatmaya çalışıyor. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait İHA’lar da deprem bölgelerine sevk edilmiş durumda.
TSK, deprem bölgesine İHA’lar sevk etti Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve ardından 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremlerin bilançosu giderek ağırlaşıyor. Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Akıncı insansız hava araçları (İHA) da bölgeye sevk edilmiş vaziyette.

Deprem bölgelerine İHA’lar sevk edildi

Toplamda 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyen depremler sonucunda AFAD verilerine göre 1.498 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. Türkiye, yaralarını sarmaya devam ederken TSK, deprem bölgesindeki hasar ve zayiatın tespiti için Akıncı İHA’ları görevlendirdiğini duyurdu.

Bölgeye sevk edilen İHA’lar, hasar tespitinin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarında koordinasyonu sağlamak için de kullanılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede etkilenenlere personeliyle de yardımda bulunuyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem, toplamda 10 ili olumsuz etkiledi. Bu deprem, kendisiyle ilişkili 66’dan fazla artçı depremi tetikledi. Ana depremden sadece 8 saat sonra merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Bu depremin ayrı bir deprem olduğu belirtilirken bölge genelinde artçı depremler olmaya devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim