Anlık Bildirim

TSMC, iPhone 13 işlemcisi A15 Bionic'in üretimine başladı

Dünyanın önde gelen yarı iletken üreticilerinden TSMC, Apple'ın iPhone 13 modellerine kullanacağı A15 Bionic işlemcinin üretimine, beklenenden önce başladı.

TSMC, iPhone 13 işlemcisi A15 Bionic'in üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Apple'ın bu sonbaharda tanıtacağı iPhone'lar için A15 Bionic işlemcinin üretimine başladı. Sektörün önde gelen kaynaklarından MacRumors ve DigiTimes'a göre TSMC üretime birkaç nedenden ötürü beklenenden erken başladı.

Apple çip krizinden etkilenmek istemiyor

Apple, bu yılki üretim programı, planlanan takvimin önünde gidiyor ve şirketin bunu iki hedefe ulaşmak için yaptığı belirtilmiş:

  1. Yeni iPhone modellerini tam zamanında piyasaya sürmek gerekiyor: Eylül ayında;
  2. Şirket, satışların başlamasıyla yarı iletken pazarındaki krizin neden olduğu bir ortamda, herhangi bir sorun yaşanmaması için mümkün olduğu kadar çok cihaz üretmek istiyor.

A15 Bionic hakkında çok fazla teknik detay bilinmiyor ancak TSMC'nin bu yonga setini 5 nanometre teknolojisiyle üreteceği belirtiliyor. Apple bu yıl - aslında her yıl olduğu gibi - enerji verimliliğine odaklanacak, performansı artıracak ve grafikleri daha güçlü hale getirecek.

TSMC, iPhone 13 işlemcisi A15 Bionic'in üretimine başladı Tam Boyutta Gör

Söylentilere göre, yaklaşan iPhone 13 modelleri daha yüksek kapasitede pillere ek olarak, LTPO panellerle gelecek ve bu da ekrandaki görüntünün yenileme hızının 120 Hz'e kadar desteklenmesine izin verecek.

Kaynakça https://www.macrumors.com/2021/05/26/a15-bionic-chip-reportedly-begins-for-iphone-13/ https://www.digitimes.com/news/a20210526PD212.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim