Anlık Bildirim

TSMC’nin 5nm üretim kapasitesi Apple’a ayrıldı

Gelecek yıl hem masa üstü hem de mobil tarafta 5nm ARM işlemcilere ihtiyacı artacak olan Apple şimdiden TSMC firmasının ilgili üretim bantlarını kendisine ayırmış durumda.

TSMC’nin 5nm üretim kapasitesi Apple’a ayrıldı Tam Boyutta Gör

Özellikle Huawei’nin ağır ambargolar nedeniyle devre dışı kalmasının ardından 5nm sürecinde Apple’ın eli oldukça rahatladı. Bu yıl TSMC’nin 5nm bantlarını adeta kapatan Apple’ın gelecek yıl da rakiplerine nefes aldırmayacağı ifade ediliyor.

Sıkıntı olabilir

Yonga üretimi de bir ticaret olduğu için haliyle parayı basanın geniş üretim bantlarını ayırdığına şahit oluyoruz. Hem iOS cihazlarında hem de Mac cihazlarında 5nm ile ARM yongası tasarlayan Apple’ın gelecek yıl çok daha fazla yonga hazırlaması gerekiyor. Bu da yonga sektöründe bir baskı oluşturabilir.

Kaynaklara göre TSMC’nin 5m üretim bantlarının yüzde 80’i Apple tarafından kapatıldı. iPhone 12, iPhone 13, iPad Pro, iPad Air ve Mac sistemleri hesaba katıldığında gelecek yıl sonuna kadar 300 milyona yakın 5nm Apple yongası gerekecek.

Kalan yüzde 20 civarındaki kısım ise Qualcomm, MediaTek, Broadcom gibi firmalara ayrılmış durumda. Diğer taraftan AMD, Nvidia gibi masa üstü yonga tasarımcıları da yavaş yavaş 5nm ve sonrası için hazırlıklar yapıyor.

Apple’ın 5nm döküm ihtiyacı bitmeyeceği için gelecek yıldan itibaren üretim konusunda sıkıntılar yaşanabileceği tahmin ediliyor. Gerek TSMC’nin yeni EUV döküm cihazı yatırımları gerekse de Samsung’un kendi kapasitesi yeterli olacak mı göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim