Anlık Bildirim

TSMC, 3nm sürecinde sıkıntı yaşıyor

3nm üretim süreci için önemli yatırımlar yapan ve uzun süredir çalışmalarını sürdüren TSMC, bir türlü beklediği verimlilik seviyelerini yakalayamıyor. Gelişmeler yonga devleri için kritik önemde.

TSMC Tam Boyutta Gör

Döküm sektörünün tartışmasız lideri konumundaki Tayvanlı TSMC, rekabette alan açmamak adına sürekli teknolojilerini geliştiriyor. 5nm sürecinde en verimli üretim hatlarına sahip olan TSMC ne var ki 3nm sürecinde sıkıntılar yaşıyor.

TSMC sıkıntıda

Sektörden gelen bilgilere göre TSMC, 3nm üretim süreci grubunda verimlilik sıkıntıları yaşıyor. Orijinal N3, daha optimize edilmiş N3E ve maliyet odaklı N3B üretim süreçleri halen beklenen yonga verimliliğine ulaşamadı. TSMC farklı çözümler deneyerek verimliliği arttırmay çalışıyor.

3nm sürecindeki sıkıntılar haliyle müşterilerin yol haritasını olumsuz etkiliyor. Intel, Apple, AMD, Nvidia gibi yonga devleri 3nm hatlarını ayırabilmek için tabiri yerindeyse tonlarca para döktü. Yonga verimliliğinin sağlanamaması haliyle gecikmeleri de beraberinde getirebilir.

AMD’nin Zen 5 ve RDNA 4 mimarilerinin 3nm sürecinde geliştirilmesi bekleniyor. Apple A17 sonrasında ise normalde 3nm sürecine geçmeyi planlıyor. Nvidia da Lovelace sonrasında 3nm sürecine doğru evrilmek istiyor. Verimlilik sıkıntıları nedeniyle en az bir veya iki nesil 3nm üretim süreçleri gecikebilir zira Samsung tarafında da aynı sorunlar mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim