Anlık Bildirim

Tüketici hakem heyetinden "satın alındığı fiyattan iade" kararı hakkında tüketicileri sevindirecek gelişme

Tüketici hakem heyeti, piyasa fiyatı 5 katına çıkan bilgisayar için fatura bedeli kadar iade teklif eden mağazayı haksız buldu. Enlasyonist ortamda iade kararının tüketici aleyhine olacağına hükmetti.
Tüketici hakem heyetinden iade hakkında yeni karar Tam Boyutta Gör
Tüketici hakem heyetlerinin “ücret iadesi” kararları Türkiye’nin enflasyonist yapısı nedeniyle tüketicileri mağdur edebiliyor. İade edilen ücretle aynı ürünün sıfırını satın almak pek mümkün olmuyor. Bu durum hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Tüketici hakem heyeti, mevcut piyasa değeri 95 bin TL olan bilgisayar için 18 bin 100 TL iadeyi teklif eden mağazayı haksız buldu. İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, zamlanan ürünün bedel iadesinin tüketicinin yararına olmadığına karar verdi. Ürünün ayıpsız misliyle değişimine karar verildi.

2021 yılında, ülke genelinde yaygın bir teknoloji mağazasından 18 bin 100 TL’ye dizüstü bilgisayar satın alan L.D isimli tüketici, arızayla karşılaştıktan sonra ürünü yetkili serviste tamir ettirdi. Aynı bilgisayarın yeniden arızalanması üzerine mağazadan değişim talep etti. Mağaza, bilgisayarı alış tarihinde kesilmiş fatura bedeli kadar iade teklif etti. Ürünün zamlandığını belirten tüketici, İzmir İl Tüketici Hakem Heyetine başvurdu.

"Enflasyonist ortamda fatura bedeli üzerinden iade tüketicinin aleyhine"

Mağaza savunmasında, ürünün stoklarında mevcut olmadığını, ilgili tarihteki fatura bedeli üzerinden ödeme yapabileceğini bildirdi. İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, başvuru sahibi L.D'yi haklı buldu. Enflasyonist ortamda fatura bedeli üzerinden bedel iadesinin tüketicinin aleyhine olacağını vurgulayan heyet, ürünün ayıpsız mislinin tüketiciye teslimine karar verdi.

L.D.’nin avukatı İsmail Mert Özbahadır, mağazanın bilgisayarı müvekkiline temin edemediğini aktararak, "Bilgisayarın piyasa fiyatı 95 bin lira olarak revize edildi. Ürünü iade etmeyen firma, yaklaşık 5 kattan fazla artan bedeli masraflarıyla birlikte ödemek zorunda kaldı." dedi. Özbahadır, bu tarz durumlarda vatandaşların mağdur olmaması için haklarını araması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4314 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iade, tüketici hakem heyeti ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim