Anlık Bildirim

Turkcell, MWC 2024'te duyurdu: Uydudan mobil şebeke sağlayacak!

Turkcell, uydudan mobil şebeke hizmeti sunmak için ilk iş birliğini yaptı. Lynk ile yapılan iş birliği ile standart telefonlara uydudan mobil şebeke hizmeti sunulacak.
Turkcell, MWC 2024'te duyurdu: Uydudan mobil şebeke sağlayacak! Tam Boyutta Gör
Turkell, İspanya’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) önemli bir duyuru yaptı. Turkcell ile Lynk arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Uydu üzerinden mobil şebeke hizmeti sunulması için denemeler yapılacak.

Lynk, ticari uydu üzerinden standart cep telefonlarına mobil şebeke hizmeti sunuyor. Özel bir telefon gereksinimi olmadan uydudan üzerinden arama, SMS ve internet hizmeti sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde baz istasyonu kurulamayan bölgelerde mobil şebekeye bağlanılabilecek.

Yapılan iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Karasal şebekelerin kurulamadığı veya erişim imkanlarının kısıtlı olduğu kırsal bölgelerde mevcut mobil şebekelere tamamlayıcı bir rol üstlenmek üzere yola çıkan NTN (Karasal Olmayan Şebekeler) çözümleri, tüm dünyada önem kazanıyor. Sürekli gelişen uydu teknolojileri sayesinde artık mobil kapsamanın götürülemediği karasal alanlar ve açık denizlerde bulunan müşterilerimize de hizmet verebilmek amacıyla NTN firmalarıyla iş birliği imkanlarını araştırıyor ve bu sayede coğrafyanın her noktasına daha kesintisiz bir şekilde vermeyi hedeflediğimiz hizmetleri test ediyoruz. Gelecek nesil teknolojileri ülkemize kazandırma konusundaki öncülüğümüzü sürdürme hedefiyle teknolojinin birçok alanında olduğu gibi uydular üzerinden mobil servisler sunma konusunda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda bireysel ve kurumsal müşterilerimize uydu üzerinden NTN hizmetleri sunabilmek amacıyla imzaladığımız bu iş birliklerine yenilerini de eklemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5236 kez okundu.
28 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, mwc 2024 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim