Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirdiği Zeka Gücü projesi kapsamında 25 yeni sınıfın açılışını yaptı. Böylelikle Zeka Gücü Laboratuvarı sayısı 42 ilde toplam 70’e ulaştı. Yeni sınıfların toplu açılış töreni Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) yapıldı.
Zeka Gücü projesi ile öğrencilerin teknolojik yetkinliklerinin artırılması ve teknolojiye meraklı gençlerin eğitime ve ekipmanlara ulaşımı sağlanıyor. Öğrencilere kodlama, robotik kodlama, yapay zeka, uzay bilimleri, akıllı ev teknolojileri, bulut teknolojisi gibi konularda eğitimler veriliyor. Zeka gücü sınıflarında dizüstü bilgisayarlar, 3B yazıcılar, akıllı tahtalar, robotik kodlama setleri, maker setleri ve STEM setleri bulunuyor. Öğrenciler bu setleri öğretmenler eşliğinde diledikleri gibi kullanabiliyor. Zeka Gücü sınıfları, MEB bünyesindeki BİLSEM’lerde (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) yer alıyor.
Yeni açılan sınıflarla birlikte Zeka Gücü projesinde 200 bin öğrenciye ulaşılacak. Şu ana kadar Zeka Gücü sınıflarından çıkan projeler ile ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400’ün üzerinde ödül kazanıldı.
Zeka Gücü eğitimleri mobilde
Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının başlamasıyla birlikte Zeka Gücü eğitimleri internet üzerinden de verilmeye başlanmıştı. Öğrenciler 26 farklı konudaki eğitimlere Zeka Gücü mobil uygulamasından veya https://zekagucu.turkcell.com.tr adresinden ulaşabiliyor. Üstelik bu derslere erişmek için Zeka Gücü sınıfı öğrencisi olmanız gerekmiyor. Türkiye’deki tüm öğrenciler bu eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanabilir.
Zeka Gücü Eğitim Portalı’nda, bugüne dek 8 milyondan fazla sayfa eğitim içeriği görüntülendi. Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında 70 bin öğrenci, kodlama ve teknoloji eğitimi aldı. Sınıflarda eğitim alan öğrencilere bugüne kadar 400 bin saat çevrimiçi robotik ve kodlama eğitimleri verildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor