- Teknoloji sınıfında neler var?
- Öğrencilere güncel konularda eğitimler verilecek
- Velilere dijitalleşme eğitimi
- Teknoloji sınıfı kurulan ve kurulacak köy okullarının bulunduğu iller
- Yarını Kodlayanlar eğitimleri devam ediyor
- Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, teknoloji sınıflarıyla ilgili şöyle konuştu:
- Yorumlar
2016 yılında hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 200 bin gence kodlama eğitimi veren Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin yeni projesinde önemli aşama kat etti. Gençlerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Ekim sonuna kadar 10 okula daha teknoloji sınıfı açılacak ve teknoloji sınıfı sayısı 30'a yükselecek.
Teknoloji sınıfında neler var?
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin yirminci teknoloji sınıfı, Kocaeli’nin Derince ilçesindeki İshakçılar Ortaokulu’na açıldı. Teknoloji sınıfında dizüstü bilgisayarlar, 3D yazıcı, 3D kalem, projeksiyon cihazı, maker setleri ve STEM setleri bulunuyor. Öğrencileri bu cihazları kullanarak yenilikçi fikirler üretmesi için ücretsiz eğitimler veriliyor. Eğitimler yıllar içerisinde günün şartlarına göre sürekli yenilenerek güncelliğini koruyacak. Ayrıca teknoloji sınıfındaki ekipmanların hasar görmesi veya yetersiz gelmesi durumunda bu cihazların yenilemesi yapılacak.
Bugüne kadar 20 farklı okula açılan teknoloji sınıfı sayısının Ekim sonuna kadar 30 okula ulaşması hedefleniyor. Bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere 6 bin çocuğa ulaşılması planlanıyor. Proje kapsamında veliler için de eğitimler ve etkinlikler düzenlenecek. Yaklaşık 2 bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.
Öğrencilere güncel konularda eğitimler verilecek
Teknoloji sınıflarında öğrencilere 3 ana başlıkta 35 farklı konuda eğitim alma imkânı sunuluyor. Buna göre, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine “İlk Kodumu Yazıyorum”, “Kendi Kuklamı Çiziyorum”, “Görsel Efektler”, “Kendi Oyunumu Tasarlıyorum”, “Balık Avı Oyunu” gibi başlıklar altında Scratch eğitimleri; ilkokul öğrencilerine “Anahtarlık Yapımı”, “Hediye Kutusu Yapımı”, “Desenli Kalemlik Tasarımı”, “Şampiyonluk Kupası”, “Lego Tasarımı” gibi başlıklarda Tinkercad eğitimleri; ortaokul öğrencilerine de “Micro:bit ve Sensörler”, “Dot Matrix Kullanımı”, “İki Buton ile LED Kontrolü”, “Geliştirme Kartı ile Çalışma” gibi başlıklarda Micro:bit eğitimleri veriliyor. Her sınıfta bir bilim kitaplığı köşesi de bulunuyor. Eğitimlerin içeriği ilerleyen dönemlerde yenilenecek ve güncelliğini koruyacak. Bu sayede gençlerin geleceği erkenden yakalaması sağlanacak
Velilere dijitalleşme eğitimi
Öğrencilerin yanı sıra ebeveynlere yönelik de eğitimler verileceğini söylemiştik. Bu eğitimlerde “Dijitali Güvenli Kullanma”, “E-devlet, E-bankacılık Gibi Elektronik Uygulamalar” ve “Dijital Ebeveynlik” gibi konular tercih edilecek. Dijital dünyanın kullanımı ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda aileler bilgilendirilecek.
Teknoloji sınıfı kurulan ve kurulacak köy okullarının bulunduğu iller
Proje kapsamında teknoloji sınıfı kurulan köy okullarının bulunduğu iller şöyle: Kocaeli, Trabzon, Çankırı, Karaman, Kırklareli, Çanakkale, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Burdur, Amasya, Ordu, Ardahan, Kars, İstanbul, Bilecik, Bolu, Ankara ve Sivas.
Ekim sonuna kadar Tunceli, Siirt, Hakkari, Van, Şırnak, Adana, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde de kurulumların tamamlanması hedefleniyor.
Yarını Kodlayanlar eğitimleri devam ediyor
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, teknoloji sınıflarının haricinde “Yarını Kodlayanlar” projesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki 7-14 yaş arasındaki gence kodlama eğitimi vermeye devam ediyor. Gönüllü eğitmenlerin önderliğinde gençlere programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde çocuklara programlama hakkında fikir sahibi olma, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapma, kendi hayal dünyalarını oluşturma, kendi oyunlarını üretme imkânı sunuluyor. Proje kapsamında 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer yaklaşık 6,6 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 4,4 TL değerinde sosyal fayda yarattı. Projeyle bugüne kadar 81 ilde 195 bine yakın çocuğa ulaşıldı.
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, teknoloji sınıflarıyla ilgili şöyle konuştu:
“Vodafone olarak, yaptığımız her işin bir amaca dokunması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında çocukların teknoloji okuryazarlığını artırmak hedefiyle 5 yıl önce Habitat Derneği işbirliğiyle başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle bugüne kadar 81 ilde 195 bine yakın çocuğumuza kodlama öğrettik. Geçtiğimiz Nisan ayında önemli bir adım daha atarak, ülkemizin farklı noktalarındaki 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açacağımızı duyurmuştuk. Bugün de bu sözümüzü tutmanın ve toplam 20 köy okulunda teknoloji sınıflarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye kalan 10 okulumuzda da Ekim sonuna kadar teknoloji sınıflarımızı açmayı hedefliyoruz. Köy Okulları projesinde öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan 3 farklı eğitim programı uyguluyoruz. Bu programlarla, önümüzdeki bir yıllık süreçte, 30 ilde toplam 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere 6 bin çocuk ve 2 bin 500 veliye ulaşmayı hedefliyoruz. Köy okullarında kurduğumuz teknoloji sınıflarıyla, dijitalleşmeye ihtiyacı olan ama erişim imkânı olmayan öğrencilerimiz için bir fırsat penceresi açmanın, teknolojiyi çocuklarımızın ayağına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sınıflarımızdan hepimizi gururlandıracak yeni başarı hikâyelerinin çıkması, en büyük dileğimiz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, teknolojinin gücünü kullanarak çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kaynaklarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz.”
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Kanser oldum aynı şeyi izlemekten. Destek konusuna destek olun: https://forum.donanimhaber.com/masaustu-modunda-ana-sayfada-cikan-degismeyen-video--159952990
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir