Anlık Bildirim

Türkiye’de BioNTech/Pfizer koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı

Türkiye'de kullanım onayı alan BioNTech ve Pfizer ortak üretimi koronavirüs aşısı bugünden itibaren vatandaşa ücretsiz olarak uygulanmaya başladı.

Türkiye’de BioNTech/Pfizer koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı Tam Boyutta Gör

Türkiye’de koronavirüs aşısı olarak bugüne kadar yalnızca Çinli üretici Sinovac’ın virüsü kullanılıyordu. Bugünden itibaren BioNTech ve Pfizer’in ortak üretim koronavirüs aşısı da ülkemizde uygulanmaya başladı. Vatandaşlar hangi aşıyı olmak istediğini seçebilecek.

Aşı randevu sisteminde yakında yapılacak düzenlemeyle randevu alırken hangi aşıyı tercih ettiğiniz sorulacak. Buna göre bir sıralama yapılacak. Düzenleme yapılıncaya kadar iki aşı türünden hangisini olmak istemiyorsanız bunu belirterek randevuda değişiklik yapabilirsiniz. Diğer firmanın aşısını olmak isteyen kişilerin aşı hakkı yanmayacak.

Türkiye’de BioNTech/Pfizer koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı Tam Boyutta Gör

Türkiye’ye şu ana kadar 2,8 milyon doz aşı geldi. Önümüzdeki hafta gelecek dozlarla birlikte toplam 4,5 milyon doz BioNTech/Sinovac aşımız olacak. BioNTech, Almanya’da iki Türk bilim insanı tarafından kuruldu. Pfizer ise ABD merkezli bir şirket. Bu ikili tarafından üretilen aşı, mRNA teknolojisiyle oluşturuldu. BioNTech/Pfizer aşısı, şu an dünyada en çok uygulanan koronavirüs aşısı oldu. Ülkelerdeki vaka ve ölümlerin ciddi oranda azaltmayı başardı. Kasım ayında 44 bin kişi üzerinde yapılan çalışmaya göre aşının etkinlik oranı yüzde 91,3 olarak açıklanırken aşının, B.1.351 adı verilen Güney Afrika mutasyonunda yüzde 100 etkili olduğu bildirildi. Aşının Faz 3 çalışmalarının bir bölümü Türkiye’de yapılmıştı.

16 milyon doz aşı yapıldı

Türkiye’de BioNTech/Pfizer koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de bugüne kadar 16 milyon doz Sinovac aşısı uygulandı. Bu dozlardan 9 milyon 470 bin tanesi birinci doz, 7 milyon 118 bin tanesi ikinci doz olarak uygulandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim