Anlık Bildirim

Yeni nesilde tercihiniz hangisi? PS5 vs Xbox Series vs PC

Her yeni nesil başlangıcında olduğu gibi bu nesilde de oyuncuların aklındaki en büyük soru hangi konsol en mantıklısı? Anketimizi haberde bulabilirsiniz.

Yeni nesilde tercihiniz hangisi? PS5 vs Xbox Series vs PC Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz gibi Xbox Series ve PlayStation 5'in çıkması ile birlikte oyun dünyasında yeni bir nesil başladı. Her nesilde olduğu gibi bu nesilde de konsol almak isteyenlerin kafasında bir soru işareti var.

Sizlerin tercihini merak ettiğimiz için ve diğer insanların tercihini merak edenler için cevabı öğrenmek adına bir anket başlattık. Aşağıdaki anket bölümünde bu nesilde tercihiniz ne olacağını veya ne olduğunu işaretlemeyi unutmayın. Bildiğiniz gibi yaşanan stok sıkıntıları sebebiyle birçok insan henüz yaptığı tercihe ulaşamamış durumda.

Yeni nesilde tercihiniz hangisi? PS5 vs Xbox Series vs PC Tam Boyutta Gör

Seçeneklerin olumlu ve olumsuz taraflarını da açıkçası biraz incelemek gerek.

  • PlayStation 5'te her ne kadar birbirinden güzel özel oyunlar olsa da ne yazık ki Türkiye'deki döviz kuru sebebiyle oyunlar bir hayli pahalı.
  • Xbox Series X'te ise elbette en olumlu taraf Xbox Game Pass. Ayda fazlasıyla uygun bir fiyata büyük bir kütüphaneye erişebiliyorsunuz ve bu oyunlar ilerleyen dönemde çok daha artacak. Olumsuz tarafı ise en azından şimdilik özel oyun olmaması.
  • PC tarafına baktığımızda ise düzgün bir PC toplamanın yeni nesil konsollardan biraz daha pahalı olduğunu görebiliyoruz. Ancak hem Game Pass'e PC'den erişebilmek hem de Epic Games ve Steam'deki oyun fiyatlarının konsoldakine göre daha uygun olması PC'nin şüphesiz öne çıkan tarafı. 
  • Nintendo Switch her ne kadar bu nesilden olmasa da hala emin adımlarla yoluna devam ediyor. Tüm bu rekabetten ayrılıp kendi kitlesi ile yoluna devam ediyor ancak yine de bu oyun dünyasında çok önemli bir yere sahip. Ne yazık ki bizim ülkemizdeki fiyatlardan dolayı Switch'i bir yan konsol yapmak mümkün değil. Bu yüzden Switch'i de ankete ekledik.
  • Xbox Series S ise yeni nesil konsollara göre daha uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. Yine Game Pass gibi bir sisteme sahip olması ve yeni nesil oyunları oynatabilmesi oyuncuların en çok dikkatini çeken nokta. Ancak depolama alanı olarak küçük bir yere sahip olması ve ilerleyen süreçte oyunlara gücünün yetip yetmeme bilinmezliği tedirgin edici.
  • PlayStation 5 Digital ise PlayStation 5'in özellikler olarak tamamen aynısı ancak yalnızca disk girişi bulunmuyor. Elbette yaklaşık 1500 TL de daha uygun fiyata satılıyor.

Bu nesilde sizlerin tercihi hangisi oldu veya olacak? Oy Ver 2817 kişi oy verdi. Sonuçları Göster

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14416 kez okundu.
133 kişi, toplam 152 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, xbox series ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim