Anlık Bildirim

Türkiye'deki TV izleme süresi, dünya ortalamasının yaklaşık 2 kat üzerinde

Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) Televizyon İzleme Raporu'na göre Türkiye'deki televizyon izleme süresi dünya ortalamasının yaklaşık 2 katı.

Türkiye'deki TV izleme süresi, dünya ortalamasının üzerinde Tam Boyutta Gör

İnternetin hayatımıza girmesi ile birlikte bildiğiniz gibi televizyon alışkanlığında ciddi bir düşüş yaşandı. Ancak son veriler ülkemizde televizyonun hala ne kadar değerli olduğunu gösteriyor

Dünya Ortalamasının Yaklaşık 2 Katı

Geçtiğimiz günlerde Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK), Televizyon İzleme Raporu'nu paylaştı. Bu rapora göre geçen yıl kişi başı ortalama televizyon izleme süresi artmış durumda. Dünyada 2 saat 54 dakika gibi bir ortalamaya sahip olan televizyon izleme süresi, ülkemizde 4 saat 33 dakika gibi bir hayli yüksek bir süre.

2020 yılı verilerine göre insanların hafta içi en çok televizyon izlediği gün çarşamba günü. Tüm hafta boyunca en çok televizyon izlenen gün ise pazar. Yıllık ortalamaya bakıldığında ise en çok televizyon izlenen saat 20:00 ve 23:00 arası. 

En çok izlenen programlara baktığımızdaysa diziler yüzde 29 ile birinci, çocuk programları ise yüzde 21,1 ile ikinci. Toplam izlenme payı en yüksek program türlerine baktığımızdaysa 25 Türk dizisinin 11 ülkede, 2020 yılı boyunca en çok izlenen ilk 10 program arasına girdiğini görebiliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7013 kez okundu.
42 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim