Anlık Bildirim

Türkiye'deki Twitter trendlerinin yarısı sahte!

Ecole Polytechnique Federale de Lausanne'nin yaptığı yeni araştırmaya göre Türkiye'deki yerel Twitter trend konularının neredeyse yarısı sahte bir şekilde üretiliyor.

Türkiye'deki Twitter trendlerinin yarısı sahte! Tam Boyutta Gör

Ecole Polytechnique Federale de Lausanne'nin (EPFL) yaptığı araştırmaya göre Türkiye'deki Twitter trendlerinin neredeyse yarısı sahte bir şekilde üretiliyor. Esasen net olarak Türkiye'deki gündemin %47'si sahteyken bu oran dünyada %20 civarında. Öte yandan üretilen bu haberlerin çoğu bir güvenlik açığı sebebiyle botlar tarafından oluşturuluyor. 

Türkiye'ye odaklanan EPFL'nin Bilgisayar ve İletişim Bilimleri Fakültesi'nin araştırmasına göre Twitter'ın "Trending Topics" (TT) kısmına karar veren algoritmada bir güvenlik açığı var. Burada bir mesele TT yapılmak için tweetler atılıyor elbette ama atılan tweetler hemen arkasından silinse de TT bölümü silme işlemini dikkate almıyor bir şekilde. Böylece aynı konunun altında yeni tweetler atılmaya devam ediliyor. Trendi oluşturulan tweetler silinmesine rağmen trendin sayısında bir azalma olmuyor. Hem bu şekilde belli hesaplardan bu trendler oluşturulsa bile, hesapların kendilerinde asgari miktarda trendi içeren tweet görülüyor. 

Daha önce de benzer şekilde Twitter yönetimi, Türkiye'den 7,340 tane trol hesabı kapatmıştı. O gün de benzer şekilde yönetim, bu 7,340 hesabın belli merkezlerden yönetilerek yanlış haber yaydıklarını ve sahte gündemler oluşturduklarından bahsetmişti. Ancak şu an bütün sosyal medya yöneticileri yanlış bilgiye ve sahte gündeme karşı harekete geçmekte ve yakın gelecekte bizlere çok daha steril bir sosyal mecra deneyimi yaratmaya çalışıyorlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10519 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, turkey ve
2 etiket daha fake news Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim