Anlık Bildirim

NASA görüntüleriyle Türkiye'deki yangınları takip edin

NASA'nın FIRMS sistemi üzerinden Türkiye'deki yangınları takip edebilirsiniz. Görüntülerde Türkiye'yle birlikte İtalya ve Romanya gibi bazı Avrupa ülkelerindeki yoğun yangınlar da dikkat çekiyor.

Türkiye'deki yangınları NASA görüntüleriyle takip eden Tam Boyutta Gör

Türkiye şu sıralar 7 ilde ortaya çıkan dev orman yangınlarıyla sarsılmış durumda. Turizm ve şehir merkezlerine kadar sıçrayan yangınlar özellikle de Akdeniz bölgesinde yoğun bir şekilde görülüyor. Yangınların detayları ve canlı takibini NASA'nın FIRMS sistemi üzerinden takip edebilirsiniz.

Buradan ulaşabileceğiniz NASA Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetim sisteminde yangınların konumlarıyla birlikte ayrıca detaylarını görüntülemek mümkün. Haritada Türkiye'yle birlikte ayrıca İtalya ve Romanya gibi bazı ülkelerde de yoğun kırmızı noktalar dikkat çekiyor. Özellikle de İtalya'da Türkiye'den de çok daha vahim bir durum söz konusu.

Türkiye'deki yangınları NASA görüntüleriyle takip eden Tam Boyutta Gör

İtalya'nın batısındaki Sardinya Adası yangınlardan en fazla etkilenen bölgelerden birisi olmuştu. En az 49.000 dönümlük ormanın küllere karıştığı dev yangınlarda binlerce hayvanın öldüğü ve 1500'den fazla kişinin tahliye edildiği belirtildi. İtalyan yetkililer, Sardinya'daki yangının daha önce eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte olduğunu belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15546 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, orman yangınları ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim