Anlık Bildirim

Türkiye’nin İHA fabrikası üretime başladı

Lapis Havacılık tarafından Ankara'da kurulan İHA ve gimbal fabrikası üretime başladı. Fabrikada ayda 150 adet Lap 60 ismindeki İHA modeli üretilecek.

Türkiye’nin İHA fabrikası üretime başladı Tam Boyutta Gör

2015 yılında kurulan yerli teknoloji şirketi Lapis Havacılık’ın Ankara’daki İnsansız Hava Aracı (İHA) fabrikası üretime başladı. 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki fabrikada ayda 150 adet İHA üretilecek.

Lapis Havacılık tarafından tasarlanan Lap 60 ve VTOL ismindeki iki İHA modelinin seri üretimi yapılacak. Ayda 150 adet Lap 60, yılda 50 adet VTOL modeli üretilebilecek.

Türkiye’nin İHA fabrikası üretime başladı Tam Boyutta Gör

Lap 60, çok rotorlu ve tam otonom sisteme sahip. Savunma sanayii başta olmak üzere kargo taşımacılığı, iletişim, afet yönetimi tarım gibi sivil amaçlarla kullanıma uygun fonksiyonları mevcut. 1 saat havada kalıp yaklaşık 10 kilometre mesafe kat ediyor. VTOL modeli ise 5-6 saat hava kalıp yaklaşık 40 kilometre menzile sahip.

Geliştirdikleri İHA'ların çeşitli kullanım alanlarına dikkat çeken Lapis Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sevgi, şunları söyledi:

"Yakın zamanda TEİAŞ ile ilgili bir tanıtımımız oldu. Enerji nakil hatlarının arıza tespitinde bu tür sistemleri kullanarak uzaktan görüntüleme sistemleri, yapay zeka ile görüntü işlemeyle raporlamaya yönelik çalışmamız oldu. Çok başarılı bir demo yapıldı. Lap 60 isimli araç, savunmada olduğu gibi afet yönetimi olsun, yangın tespit, boru hattı kontrolü olsun, enerji nakil hatlarının arıza tespiti, kargo taşıma gibi çok farkı alanlarda kullanılabilir."

Lapis Havacılık, üretilen İHA’ların ihracatının yapılmasını da hedefliyor. Tesiste İHA’ların yanı sıra 2 ve 3 eksenli gimballer üretiliyor. Toplam 33 kişilik ekip çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13852 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lapis havacılık, iha ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim