Geçtiğimiz Aralık ayında alınan karar ile Türkiye akıllı telefon üretecek şirketlere ciddi oranda teşvik düzenlemesi yapıldı. Bu düzenlemenin ardından dünya devi akıllı telefon üreticileri peş peşe Türkiye’de telefon üretme kararı aldı. Şimdi de Xiaomi, Türkiye’de telefon üretimi için yatırım yapacak.
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Xiaomi, Türkiye'de alt yüklenici olarak Çinli Salcomp’u tercih etti. Salcomp, çeşitli ülkelerde Xiaomi için bileşen üretimi gerçekleştiriyor. Salcomp’un İstanbul Avcılar’daki fabrikası, Xiaomi’nin telefon üretim ağına dahil olacak. Fabrikanın yılın ilk çeyreğinde telefon üretimine başlaması hedefleniyor. Daha çok giriş seviyesi telefonlar üretilecek. Xiaomi, Türkiye yatırımı hakkında önümüzdeki haftalarda resmi duyuru yapacak.
Ayrıca Bkz. "Oppo'nun Türkiye'deki fabrikası görüntülendi"
Oppo'nun yatırımı doğrulandı
Türkiye’de çok sayıda firma telefon üretme kararı aldı. Oppo, Türkiye yatırımını resmen doğruladı. Önümüzdeki aylarda fabrikanın faaliyete geçmesi planlanıyor. Diğer firmaların Türkiye yatırımları hakkında dedikodular sürüyor ancak resmi bir açıklama yapılmadı.
Dedikodu aşamasındaki yatırım kararları:
- Tecno, 25 milyon dolar yatırımla Pendik’te
- Vivo, 20 milyon dolar yatırımla Anadolu Yakası’nda (yeri kesinleşmedi)
- Samsung, Sunny ile Esenyurt’ta
- TCL, Arçelik ile Çerkezköy’de üretim yapacak.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/teknoloji/761715.aspx Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


inşallah kendi markalarımız böyle çoğalır ve üretim yaparlar.
kayıtlı kayıtsız 20 milyondan fazla insanın yaşadığı, deprem bölgesi olan, trafikte min 2 saat geçirilen şehirden bir vazgeçin artık.
Aşağıda ki link en çok patent alan ülkeleri göstermektedir. Gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri de patent mevzusudur.
https://www.haberturk.com/iste-en-cok-patent-alan-ulkeler-2437756-teknoloji
Sen yerli ve ulusal üretim az yaparsan, ürettiklerinin patentini alıp dünyaya satamazsan ve dış menşeili patente sahip ürünlerin üretimini yapıyorum diye övünürsen kusura bakmayın da Türk halkı garson ve modern köle olmaktan kurtulamaz.
Ülkemizde fabrika kuran yabancı sermaye elde edeceği gelirin büyük çoğunluğunu kendi ülkesine veya çok uluslu şirketlere aktarır. Sana ise çok az miktarı kalır. Bu yetmezmiş gibi ülkenin hammadesini işleyip katma değerini senden alır götürür. Yarın birgün bu sermaye başka bir ülkede ucuz işgücü bulunca seni terketmekte sakınca görmeyecek ve büyük çöküşü iliklerinde hissedeceksin.
Amerikan kökenli şirketler bile bağrından çıktığı ülkeyi terkedip Çinde üretim yapıyorlar ve şu anda Abd ekonomisi iflasın eşiğine gelmiş durumda.
Aylarca gece gündüz çalışıp Iphone parası biriktiren arkadaşım. Türkiye büyüyor. canım aşkım Iphonumu daha ucuza alacağım diye boşa sevinme. Büyüyecek olan yabancı sermaye ve onun işbirlikçisi yerli elitistlerdir.
Abi biz bu paraları sade Mesut' a verdik. 20-25 milyon dolar para mı?
Esas yatırım [color=#660099]Volkswagen Manisa'da açacağı milyar dolarlık fabrika idi. Büyük balık kaçtı.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
14177 kez okundu.
91 kişi, toplam 96 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi türkiye, xiaomi ve