Anlık Bildirim

Türkiye'nin ilk jet motorlu uçağı HÜRJET piste çıktı

HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, kendi motorunu kullanarak taksi yaptı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HÜRJET'in piste çıkış görüntülerini paylaştı.

Türkiye'nin ilk jet motorlu uçağı HÜRJET piste çıktı Tam Boyutta Gör

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET piste çıktı. Uçağın ilk uçuşunu 18 Mart 2023’te yapılması planlanıyordu ancak deprem nedeniyle ilk uçuş töreni ertelendi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Hürjet’in yeni görüntülerini yayınlayarak, “Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! MMU’dan sonra HÜRJET de piste çıktı. Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin.” ifadelerini kullandı.

Daha önce jet tekamül eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ve Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine yerli üretim HÜRJET kullanılacak. HÜRJET, gücünü General Electric tarafından üretilen jet motorundan alıyor. HÜRJET’in 2025 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet vermesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim