Anlık Bildirim

SSB Başkanı İsmail Demir ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, uydu teknolojileri hakkında konuştu

İstanbul Üniversitesi’nce birincisi düzenlenen Uzay Ekonomisi, Uzay Hukuku ve Uzay Bilimleri Sempozyumu’na katılan Prof. Dr. İsmail Demir ve Prof. Dr. Temel Kotil, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye, uydu şirketi kuruyor Tam Boyutta Gör
İstanbul Üniversitesi’nce birincisi düzenlenen Uzay Ekonomisi, Uzay Hukuku ve Uzay Bilimleri Sempozyumu’na Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, telekonferans yöntemiyle katıldı. Demir ve Kotil, Türkiye’nin dahil olduğu uydu teknolojileri hakkında konuştu.

Türkiye’nin uydu konusunda önemli girişime imza atacağını söyleyen Prof. Dr. İsmail Demir, ülkemizde çeşitli kabiliyetleri olan şirketlerin birleşmesiyle oluşturulacak bir uydu şirketi kurulacağını belirtti.  

Birçok disiplin bir arada olacak

Uydu konusu gündeme geldiğinde, optik, uzay hukuku, uzay meteorolojisi, uzay dinamiği, uzay malzemesi gibi bir dizi konunun da doğal olarak sürece dahil olduğunu belirten Demir, bu alanlardaki araştırmaların ise Türkiye’deki mevcut üniversiteler ve araştırma kurumları tarafından yürütülmesini beklediklerini söyledi. Demir’in bu konudaki sözlerinin devamı şöyle oldu:

“Tabii bu süreçte bir bütün olarak hareket etmek ve koordinasyon oluşturmak, çeşitli kurum ve kuruluşların kabiliyetlerini toptan ortaya koymasının önemi yadsınamaz ve bu çalışmalarda da başta Savunma Sanayii Başkanlığı ve onun iş ilişkili olduğu şirketler olmak üzere, bu anlamda destek verecek, katkıda bulunacak bütün faaliyetlerin içinde ve destekçisi olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum ve bu süreçte yine fikri düzlemde, entelektüel anlamda da çalışmaların, stratejilerin yapılması önem taşıyor.”

Türkiye, uydu şirketi kuruyor Tam Boyutta Gör

Sempozyumda söz alan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil de ülkemizin uzaydaki uyduları hakkında bilgi verdi. Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları hakkında konuşan Kotil, uyduların çektiği fotoğraflardan örnekler sundu. Göktürk-1 uydusunun metre altı fotoğraf çekebildiğini hatırlatan Temel Kotil, uydunun Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Dubai Havalimanı’ndan elde ettiği kareleri gösterdi.

Türkiye, uydu şirketi kuruyor Tam Boyutta Gör

Göktürk-2 uydusu’nun elde ettiği karelerde ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çanakkale Boğazı ve Dubai Emirliği’nde yar alan Dubai Palm Jebel Ali’nin yer aldığı görüldü.

Prof. Dr. Temel Kotil, Göktürk-1 uydusunun çok daha detaylı görüntüler elde edebildiğini ancak bunları paylaşamadıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynakça https://www.savunmasanayi.org/gokturk-1-uydusundan-dubai-havalimani-goruntusu/ https://www.savunmasanayi.org/turkiye-uydu-sirketi-kuracak/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim