Anlık Bildirim

Tuz Gölü'nde sayısız flamingo ölümleri için Bakan açıklama yaptı

Tuz Gölü'nün Konya tarafında bulunan bölgesine her yıl gelen flamingoları bu yıl susuzluktan ötürü ölüleri bulundu. Bakan Pakdemirli bugün konuyla ilgili açıklama yaptı.

Tuz Gölü'ndeki flamingo ölüleri için Bakan açıklama yaptı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz son birkaç günde fazlasıyla tartışma konusu edilen Tuz Gölü'ndeki flamingo ölülerinin Konya Valiliği tarafından araştırılacağı duyuruldu. Özellikle sosyal medyada fazlasıyla yer bulan bu canlıların ölümleri duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Öte yandan göl kıyısındaki flamingo ölümleri, insanlara Marmara Denizi'ndeki müsilaj problemini ve Küçükçekmece Gölü'ndeki balıkların ve martıların ölümlerini hatırlattı. 

Tuz Gölü'ndeki flamingo ölüleri için Bakan açıklama yaptı

Bilindiği üzere Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü Ankara, Konya ve Aksaray sınırları içerisinde yer almaktadır. Flamingoların özellikle bulundukları yer ise Konya'nın Cihanbeyli ilçesindeki Gölyazı bölgesidir. Her sene yüz binlerce flamingo Mart ayının ortalarına doğru kuluçka dönemi için Tuz Gölü'ne geliyor. Ancak bu sene susuzluktan dolayı yavru ve yetişkin sayısız flamingo ölüsü görüldü. 

Bakan Pakdemirli'den açıklama

Konu hakkında bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada bölgede bin civarında yavru flamingonun öldüğünü ve ilk tespitlere göre bu ölümlerin herhangi bir zehirlenmeden kaynaklanmadığını söyledi. Öte yandan Pakdemirli gerekli incelemelerin devam ettiğini ve daha önceden de bu tip ölümlerin olduğunu ekledi.

Tuz Gölü'ndeki flamingo ölüleri için Bakan açıklama yaptı Tam Boyutta Gör

Pakdemirli erken incelemelere göre bölgedeki suyun azalmasından kaynaklı ölümlerin yaşandığını bildiriyor. Su azalması neticesinde henüz uçamayan yavruların ölümlerinin meydana geldiğini dile getiriyor. Açıklamasında son olarak Bakan Pakdemirli bu olayın çevredeki kuyularla ve tarımsal sulamalarla ilgilisi olmadığını, daha önceden önlemlerin zaten alındığını bildirdi.

Kaynakça https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/tuz-golunde-toplu-flamingo-olumleri-sorusturma-baslatildi,0_mv2ymTbkCqHG2aktixDQ/8BTfFZ-4pUWmjvXqcEDiDA https://tr.sputniknews.com/turkiye/202107141044965832-bakan-pakdemirli-tuz-golunde-bin-kadar-yavru-flamingo-oldu-ilk-tespitlere-gore-zehirlenme-yok/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6789 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
konya, flamingo ve
2 etiket daha tuz gölü Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim