Anlık Bildirim

tvOS 9.2 güncellemesi, Apple TV’ye klavye desteği getiriyor

Apple’ın yeni yayınladığı ve geliştiricilerin kullanımına sunulan tvOS 9.2 güncellemesi, Bluetooth klavye, uygulama klasörleri gibi yeni özellikleri Apple TV’ye getiriyor.
Dördüncü nesil Apple TV ile iOS sürümünün özelleştirilmiş bir parçası olarak geliştirilmeye başlanan tvOS, tüm sürümlerde yeni özellikler ile desteklenmişti. Mesela 9.1 sürümünde Siri’nin Apple Music entegrasyonu sağlanmıştı. Bu sayede mesela Adele’in son çıkan albümünü çalar mısın dediğinizde Siri size istediğiniz şarkıyı açabilir hale gelmişti.
tvOS 9.2 güncellemesi, Apple TV’ye klavye desteği getiriyor
 

tvOS 9.2 de bu odakta gayet ilgi çekici özellikler ile geliyor. Bunlardan ilki Bluetooth klavye desteği. Zaten kumandanın Bluetooth ile haberleştiğini biliyorduk. Şimdi bu destek, üçüncü taraf aksesuarlara da açılmış oldu. Kumanda kullanışlılık anlamında metin girişi için kullanmaya alıştıktan sonra yeterli seviyede olsa da uzun metinlerin girişi için işe yarayabilir.

Bu arada bir güzel diğer yenilik ise klasörleme desteği oldu. Artık ana ekranda uygulamalar farklı klasörler altında toplanabilecek. Siri’nin destekli dillerini de artıran Apple bu sürümde Türkçe için bir destek ne yazık ki sunmadı. Ayrıca geliştiricilerin uygulamalarına harita ekleyebilmesi için MapKit desteğinin gelmesi de son derece önemli.

Tüm bunlara ek olarak iTunes’ın sahip olduğu zengin Podcast alt yapısı tvOS 9.2 ile Apple TV’ye de açılmış oluyor. Ayrıca uygulama geçiş ekranında da küçük görsel iyileştirmeler yapılmış durumda. An itibariyle geliştiriciler için sunulmuş ilk beta’sı yayınlanan güncellemenin yılın ilk çeyreği içinde tüm Apple TV sahiplerine sunulmuş olmasını bekliyoruz.
Aşağıdan dördüncü nesil Apple TV incelememize göz atabilirsiniz:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5290 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple TV, tvos ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim