Anlık Bildirim

Twitter Blue süresiz ertelendi, Elon Musk işin içinden çıkamadı

Twitter Blue aboneliği ile herkese mavi tik dağıtmak isteyen Elon Musk sert kayaya çarptı. Sahte hesapların tespit edilememesi mavi tik onayını da tehlikeye atıyor. 
Twitter Blue Tam Boyutta Gör
Twitter’ı satın aldıktan sonra adeta kaosa sürükleyen Elon Musk önce aşırı fazla çalışan olduğunu söyleyerek neredeyse yüzde 75’inin şirketi terk etmesine neden olmuştu. Sonrasında işler aksamaya başlayınca yeniden işe alımlara başladı. Twitter Blue hizmetinde de durum aynı.

Twitter Blue yılan hikâyesine döndü

Mavi tik onayını çok saçma bir sistem olarak tanımlayan Elon Musk, özellikle bot hesapların önüne geçmek amacıyla herkesin erişebileceği bir hale getirmiş ve Twitter Blue aboneliğine dahil etmişti. Ne var ki Twitter Blue çekirdek ekibi de şirketi terk edince işler karıştı.

Normalde 29 Kasım tarihinde yeniden başlaması beklenen Twitter Blue aboneliği bu kez süresiz ertelendi. Elon Musk ilk önce sahte kullanıcıları önlemeleri gerektiğini belirtiyor. Zaten aynı kullanıcıya ait sahte hesapların da mavi tik alması eleştiriliyordu. Bununla birlikte resmi olarak doğrulanmış hesaplar kategorilerine göre farklı renklerde ve yeni bir rozet almaya başladı.

Kritik ekiplerin firmayı terk etmesiyle sahte hesapların nasıl önleneceği merak konusu. Firma yeniden işe alımları başlatsa da yeni mühendislerin adaptasyonu da zaman alacaktır. Görünen o ki Twitter Blue aboneliği bu yılı kapattı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim