Anlık Bildirim

Twitter, bot hesaplarla ilgili yeni bir özelliği test ediyor

Twitter bot hesaplarla ilgili yeni özelliğini test etmeye başladı. Botlar tarafından atılan tweetlerin üstünde bilgilendirme metni yer alacak.

Twitter, bot hesaplar hakkında kullanıcıları bilgilendirecek Tam Boyutta Gör

Twitter’a son günlerde geliştirme çalışmalarını hızlandırdı. Platforma yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Twitter Reactions özelliğini dünyada ilk defa Türkiye’de test edeceğini duyuran Twitter şimdi de bot hesaplarla ilgili bir özelliği test etmeye başladı.

Twitter’da otomatik paylaşım yapan çok sayıda bot hesap var. Yeni özellik, bot hesaplar hakkında kullanıcılara bilgi verecek. Bot hesapların profillerine bot hesap olduğuna dair bilgi eklenecek. Anasayfaya düşen tweetlerin üst kısmında bot ikonu olacak ve yanında "Automated" yazacak. Özellik test amacıyla kısıtlı kitle tarafından kullanılıyor. İlerleyen günlerde genel kullanıma sunulacak.

Twitter, bot hesaplar hakkında kullanıcıları bilgilendirecek Tam Boyutta Gör

Twitter yalnızca iyi botları bilgilendirecek. Troll bot hesapların fişlenmesini sağlamayacak. Ayrıca hesabın bot olup olmadığı bilgisi, hesap sahibi tarafından belirtilecek. Yani Twitter herhangi bir tespitte bulunmayacak.

Twitter’daki iyi niyetli botlara örnek olarak markaların müşteri hizmetleri, hava durumu, afet uyarısı gibi konularda otomatik paylaşım yapan bot hesapları örnek gösterebiliriz. Ayrıca eğlence amacıyla paylaşım yapan otomatik botlar da mevcut. Gündem yaratmak için kullanılan kötü niyetli botlar için herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim