Anlık Bildirim

Uçan araba Air Car, 2025'te İstanbul semalarında uçmayı hedefliyor

Yerli girişim Air Car, 2025'te sertifika alarak uçuşa başlamayı amaçlıyor. Elektirkli ve otonom sürüş özelliğine sahip araçlar, hava taksi hizmetinde kullanılacak.

Uçan araba Air Car, 2025'te İstanbul semalarında uçmayı hedefliyor Tam Boyutta Gör

Mikrodalgada silinen defter girişimiyle ses getiren Eray Altunbozar, uçan araba şirketi Air Car’ın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. İlk uçuşun 2025 yılında yapılması hedefleniyor.

Air Car isimli uçan arabalar İstanbul’da hava taksi hizmetinde kullanılacak. Projenin 1/10 ve 1/3 boyutlu prototiplerinin üretimi tamamlandı. Şimdi de tam boyutlu modelin üretimi yapılıyor. Avrupa Sivil Havacılık Birliği’nin uçan arabalarla ilgili hazırladığı ön çalışmaya göre geliştirmeler yapılıyor. 2025’te testlerin tamamlanıp sertifika alınması amaçlanıyor.

Uçan araba Air Car, 2025'te İstanbul semalarında uçmayı hedefliyor Tam Boyutta Gör

Yüzde 100 elektrikli ve otonom

Air Car yüzde 100 elektrikli motordan güç alacak. Otonom sürüş yeteneğine sahip araçlar iki kişiyle havalanabiliyor. Tek kişiyle 80 kilometre, iki kişiyle 50 kilometre menzil sunuyor. Aracın boş ağırlığı 250 kilogram olacak. Sonraki yıllarda aracın 4 kişilik versiyonunun geliştirilmesi planlanıyor.

Air Car kurucusu Eray Altunbozar, “İlk uçan arabamız 2025 yılı sonu gibi İstanbul semalarında olmasını planlıyoruz. 2030'da ise gökyüzünde bayağı uçan araba göreceğiz. İstanbul'dan sonra yurt dışına açılacağız. Hedefimiz trafiğin yoğun olduğu şehirler. Bu şekilde dünyada 100 kadar şehre ulaşmayı hedefliyoruz. Bu arabaların fiyatların makul düzeyde olacak. Şu an yurt dışındakilerin fiyatı 100-200 bin dolar civarında. Air Car ise orta sınıf araba fiyatında olacak." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10119 kez okundu.
43 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
air car, uçan araba ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim