Anlık Bildirim

Ukrayna, kripto paralarla ödemeye izin verebilir

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı bakan yardımcısı tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna, ülkede kripto para birimleri ile ödeme yapılmasına izin verebilir.

Ukrayna parlamentosu ülkede kripto para birimlerinin yasallaştırılması ile ilgili bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığında bakan yardımcılığı yapan Oleksandr Bornyakov’yun açıklamalarına göre yasa tasarısı kabul edilirse Ukrayna vatandaşları, kripto paraları ile yasal olarak işlem ve ödeme yapabilecek.   

Ukrayna, kripto paralarla ödemeye izin verebilir Tam Boyutta Gör

Bakan yardımcısı, kriptodan fiat (itibari para) dönüşümlerini sağlayan ödeme aracıları ile ülkede kripto para ile ödemenin oldukça yasal olacağını iddia ediyor.

Bornakov açıklamalarına şunları da ekledi: “Kripto para birimleri ile ticaretin , mal alım-satımının yasallaşmasını bekliyoruz.”

Kontrol edilecek

Bornyakov ayrıca, kripto paralarla ilgili mevcut yasanın “tarafsız” olduğunu söyledi: “Yasak değil ama izin de verilmiyor. Bu, bankaların ve diğer devlet kurumlarının kripto paraları bir ekonomik değer olarak tanınması için yeni bir yasa tasarısı oluşturmamızı gerektirdi.”

Ukrayna, kripto paralarla ödemeye izin verebilir Tam Boyutta Gör

Yapılan açıklamalarda, kripto para projelerinin çalışma izni gerektireceği; bunun sayesinde de kontrol edilip iyi niyetle kullanıldığından emin olunacağı da ifade edildi.

Kaynakça https://dailyhodl.com/2021/08/07/new-bill-in-ukraine-would-legalize-crypto-and-protect-owners-of-digital-assets/ https://cointelegraph.com/news/new-bill-in-ukraine-to-allow-payments-in-cryptocurrency-says-official Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim