Anlık Bildirim

Geliştiriciler bastırdı Unity geri adım attı

Geçtiğimiz hafta geliştiricilerden indirme başına ücret keseceğini açıklayan Unity tepkiler üzerine geri adım attı ve bu hafta planlarda değişikliğe gideceğini duyurdu.
Unity Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz hafta geliştiricilere yönelik fahiş indirme ücretleri yansıtacağını duyuran Unity, gelen büyük tepkiler sonrasında geri adım attı. Şimdi indirme ücretleri belirli şartları karşılayanlara yansıtılacak.

Unity indirme ücretleri ne kadar?

Geçtiğimiz hafta yayınlanan yeni politikaya göre belirli bir gelir sınırını aştığında indirme ücretleri devreye giriyordu. Özellikle yardım kuruluşlarının ve hediye oyun dağıtıcılarının olumsuz etkilendiği bu politika oyunu silip yeniden yüklemelere bile masraf bindiriyordu.

Geliştirici dünyasından büyük tepki alan Unity bu hafta geri adım attı. Yeni politikada artık Unity oyun motorunu kullanan Unity Runtime Fee ödemeyecekler. Sadece en yeni Unity LTS sürümüne geçiş yapan geliştiricilere bu kural uygulanacak. Unity LTS kullanan geliştiriciler son 12 ayda 1 milyon doları geçtiğinde kazançlarının yüzde 2.5’ini kesinti olarak verecek.

Ayrıca oyunu silip yüklemeler sayılmayacak ve tekil ziyaretçi esas alınacak. Bu kural 2024 yılında Unity LTS indirmeye sunulduğunda geçerli olacak. Ayrıca Unity Personal aboneleri 200 bin dolar kazanca kadar üst aboneliklere geçmek zorunda kalmayacak. Önceden bu rakam 100 bin dolardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim