Anlık Bildirim

Geliştiricilere kötü haber: Unity indirme başına ücret kesecek

Oyun dünyasının önemli isimlerinden Unity, içinde yer aldığı yazılımın her indirilmesinde geliştiriciden ücret isteyecek. Geliştirici dünyası tek taraflı alınan karara tepkili. 
Unity
Oyun dünyasının en önemli geliştirme motorlarından Unity, tepki çekecek bir karara imza atıyor. Unity tabanlı oyunlar hazırlayan geliştiriciler, belirli bir kazanç sınırını geçtikten sonra ücret ödemek zorunda.

Unity Runtime Fee tepki çekiyor

Unity tarafından duyurulan Unity Runtime Fee adındaki program, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kullanıcı tarafından her indirme için ücret kesintisini amaçlıyor. Firma her indirmenin Unity Runtime kurulumunu da yaptığı için böyle bir karar aldığını belirtiyor.

Kesintiler geliştiricilerin abonelik seviyesine göre değişecek. Unity Personal ve Unity Plus aboneleri 200 bin toplam indirme ve son 12 ayda 200 bin dolar gelir sınırını aştığında indirme başına 0.2$ ödeyecek.

Unity Pro aboneleri 0.15$ ile başlayacak ve toplam 1 milyon indirme ile son 12 ayda 1 milyon dolardan fazla gelir elde ettiklerinde indirme başına 0.02$ ödeyecek. Unity Enterprise aboneleri ise 0.125$’dan başlayarak 0.01$’a kadar gidecek.

Geliştirici dünyası karara oldukça tepkili. Hiç kimseye sormadan alınan bu kararın özellikle hayır kurumları için satılan oyunlarda, free-to-play oyunlarda, hediye oyun dağıtımlarında ve korsan dağıtılan oyunlarda finansal bir risk oluşturacağını iddia ediyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim