Anlık Bildirim

Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı

Herhangi bir uzay aracı için meteoroid tehlikeleri kaçınılmazdır. Gelen haberlere göre James Webb Uzay Teleskobu böyle bir olay yaşadı ancak teleskobun performansı hala beklentilerin üzerinde.

Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı Tam Boyutta Gör

Gezegenimizden 1,5 milyon kilometre uzaklıkta uzayda süzülen James Webb Uzay Teleskobu,  23 ve 25 Mayıs tarihleri arasında bir darbe aldı ve cihazın ana aynalarından birine bir mikrometeorit çarptı. Teleskop geliştirilirken, güneş sistemindeki bir dolu toz zerresi büyüklüğünde küçük gök cisimlerinin içine girme olasılığı bile hesaplanmıştı. Ancak aynaya çarpan mikrometeoroid bu boyutları aşıyor.

Bu durumlarda mühendisler, çarpışmayı önlemek için aynayı çevirme seçeneğine sahip. Ancak uzaydan gelen parça, gökbilimciler tarafından bilinen meteor yağmurunun bir parçası değil, dolayısıyla etkisi beklenmedikti.

Tahminlerimizden büyük bir çarpışmaydı

NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden JWST ekip üyesi Lee Feinberg bu önemli olayla ilgili şunları söyledi: "Lansmandan bu yana beklentileri karşılayan dört küçük, ölçülebilir mikrometeoroid çarpması yaşadık ve son etki tahminlerimizden daha büyüktü."

Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı Tam Boyutta Gör

Uzmanlar, 18 altıgen altın kaplama parçadan oluşan birincil aynanın hala sağlam olduğunu umuyor. Darbenin, bugün teleskopla iletilen veriler üzerindeki etkisi fark edilebiliyor. Ancak uzay gözlemevi ile çalışan ekip üyeleri, gelecekte bu müdahalenin kritik olmayacağını öne sürüyorlar. Bugün James Webb'den alınan resim, umulandan daha kaliteli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11585 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, James Webb Uzay Teleskopu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim