Anlık Bildirim

Uzmanlara göre çoğu insanın takviye aşıya ihtiyacı yok

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yönetilen ve bir grup uluslararası bilim adamı tarafından yapılan bir araştırma, çoğu insanın üçüncü doz “takviye aşısına” ihtiyacı olmadığını ortaya çıkardı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yönetilen ve hâlihazırda yayınlanmış bir dizi deneme ve çalışmadan elde edilen kanıtları değerlendiren bir araştırmaya göre, çoğu insanın “takviye aşısı” olarak nitelendirilen üçüncü doz aşıya ihtiyacı yok.

Araştırmacıların incelemelerine göre iki doz aşılanmış olanlar Covid-19’a karşı iyi korumaya sahip olmaya devam ediyor, buna daha bulaşıcı olan Delta varyantı da dahil. Bu yüzden de üçüncü bir doza gerek yok.

Uzmanlara göre çoğu insanın takviye aşıya ihtiyacı yok Tam Boyutta Gör

“Aşı olmamış insanların düşünülmesi gerekiyor”

Çalışmanın yazarlarından biri olan Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Ana Maria Henao Restrepo da mevcut kanıtların, halihazırda aşılanmış kişilerin ciddi enfeksiyonlara karşı korumayı azaltma fikrini desteklemediğini ifade etti: “Bu aşıların sınırlı tedariki, ciddi hasta olan veya hiç aşılanmamış insanlara sunulursa çok daha fazla hayat kurtaracak.”

Uzmanlara göre incelemelerde aşıların Delta veya Alfa varyantından kaynaklanan ciddi hastalıklara karşı %95’lik koruma sağladığı, bu varyantlara karşı enfeksiyonlarda ise %80’den fazla koruma sağladığı ortaya çıktı.

Uzmanlara göre çoğu insanın takviye aşıya ihtiyacı yok Tam Boyutta Gör

Uyarılara rağmen takviye aşılar yapılacak

ABD, İngiltere gibi ülkeler Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarılarına rağmen üçüncü doz aşıları yakın zamanda uygulamaya geçirmeyi planlıyor. ABD, ilk önce yüksek riskli ve erken aşılananların takviye aşı olacağını belirtmişti. İngiltere’nin ise bu konuda nasıl bir politika izleyeceği bilinmese de yakın zamanda bir açıklama yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde de Dünya Sağlık Örgütü başkanı takviye aşıların yıl sonuna kadar durdurulması gerektiğini söylemiş ve zengin ülkeleri eleştirmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim