Anlık Bildirim

Vivaldi, Android Automotive için geliştirilen ilk web tarayıcısı oldu

Gizliliğe odaklanan tarayıcı Vivaldi, Google'ın araçlar için geliştirdiği Android tabanlı işletim sistemi Android Automotive OS'a özel üretilen ilk web tarayıcı unvanını aldı.

Vivaldi, Android Automotive OS'a sahip araçlarda kullanılabilecek Tam Boyutta Gör

Gizlilik odaklı Vivaldi tarayıcısı, Android Automotive OS için tasarlanmış ilk tarayıcı oldu. Geliştirilmesinde İsveçli elektrikli otomobil üreticisi Polestar'la çalışılan tarayıcı, şu anda Polestar 2 araçlarda bulunuyor ancak yakında Android Automotive'e sahip araçlarda Google Play'den indirilip kullanılabilecek.

Vivaldi, Android Automotive için geliştirilen ilk tarayıcı

Telefonundaki uygulamaları ve medyayı araçların bilgi-eğlence ekranına yansıtan Android Auto'nun aksine Android Automotive OS, çalışmak için bir akıllı telefona ihtiyaç duymuyor. Android Automotive, araçlar için Google tarafından geliştirilen Android tabanlı bir işletim sistemi. Herkes Google'ın geliştirmiş olduğu bir yazılıma özel ilk tarayıcının Chrome olmasını beklerken açıklama Vivaldi'den geldi.

Şirket, genel kullanım deneyiminin tarayıcının mobil sürümüyle benzer olduğunu ancak bazı özelliklerin Android Automotive'de yer almayacağını söyledi. Dosya indirme ve QR kodu tarama işlevleri yer almayacak özellikler arasında bulunuyor.

Vivaldi, Android Automotive'e geldi Tam Boyutta Gör

Vivaldi, sürücünün güvenliğine önem verdiğini belirtiyor. Güvenliği sağlamak için de tarayıcının yalnızca park halindeyken kullanılabileceğini söylüyor. Park halindeyken açılmış bir video, sürüşe geçildiği zaman yalnızca ses akışı olarak devam edecek.

Gizlilik konusuna da değinen şirket, özel tarama verilerinin araçta saklanmayacağını ve cihazlar arasında veri aktarımı yapılmak istendiğinde aynı hesapla oturum açılması gerektiğini söylerken bu verilerin araç üreticisiyle paylaşılmayacağını belirtiyor.

Kaynakça https://www.engadget.com/vivaldi-android-automotive-polestar-2-120011646.html https://vivaldi.com/blog/a-browser-first-vivaldi-now-in-polestar-2/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim