Anlık Bildirim

Vivo da kendi işletim sistemini tanıttı: Karşınızda BlueOS

Kendi işletim sistemini geliştiren Çinli şirketler kervanına Vivo da katıldı. Firma bugün düzenlediği etkinlikte Rust programlama dilinde yazılan BlueOS'u sahneye çıkardı.
Vivo da kendi işletim sistemini tanıttı: Karşınızda BlueOS Tam Boyutta Gör
Vivo, bugün düzenlediği geliştirici konferansında BlueOS'u tanıtarak kendi işletim sistemini geliştiren Çinli şirketler arasına katıldı. Günümüzde yaygın olarak benimsenen üretken yapay zeka teknolojilerine odaklanarak tasarlanan işletim sistemi, Xiaomi'nin HyperOS yazılımını anımsatıyor.

Aktarılan bilgilere göre BlueOS, Rust programlama dilinde yazıldı ve bağımsız olarak geliştirildi. Söz konusu programlama dilinin bellek kullanımıyla ilgili temel güvenlik açıklarını önlediği için seçildiğini belirtelim. Vivo, uygulama geliştirme için gerekli araçları sağlayacağını söylüyor.

Vivo da kendi işletim sistemini tanıttı: Karşınızda BlueOS Tam Boyutta Gör

BlueOS'un en önemli avantajı farklı donanım konfigürasyonlarına uyum sağlayabilmesi. İşletim sistemi düşük kapasiteli (200 MHz CPU + 32 MB RAM) cihazlardan, amiral gemilerine (4 GHz CPU + 24 GB RAM) kadar her türlü cihazda çalışabiliyor. Vivo ayrıca optimizasyona da kafa yormuş durumda.

Vivo da kendi işletim sistemini tanıttı: Karşınızda BlueOS Tam Boyutta Gör

Sinir ağı modellerini destekliyor

Çinli şirket neye göre olduğunu belirtmeden uygulama performansında yüzde 61'lik bir iyileşme vaat ediyor. Aynı zamanda BlueOS'un benzersiz akıcılıkta bir deneyim sunduğuna yönelik iddialı cümleler var. İşletim sistemi Linux çekirdeğini veya RTOS'u (Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi) temel alıyor olabilir.

Vivo da kendi işletim sistemini tanıttı: Karşınızda BlueOS Tam Boyutta Gör

Sinir ağı modellerini destekleyen BlueOS seslerden, görüntülerden, metinlerden, videolardan, hareketlerden, işaret dilinden ve hatta beyin dalgalarından çeşitli girdileri tanıma yeteneğine sahip. İşletim sistemi aynı zamanda otomatik olarak kod yazmanıza, özel masaüstleri, duvar kağıtları, temalar vb. oluşturmanıza yardımcı olabilecek yeni bir uygulama geliştirme modelini destekliyor.

BlueOS tabanlı ilk cihaz Vivo Watch 3 akıllı saat olacak. Kullanıcılar sesli açıklamalar ve sinir ağı algoritmaları kullanılarak saat kadranları oluşturabilecekler. BlueOS'un geniş çaplı dağıtımı ileriki bir dönemde başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6183 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vivo, işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim