Anlık Bildirim

Vodafone Türkiye'nin ilk çeyrek sonuçları açıklandı: Servis gelirlerinde yüzde 19 artış

Vodafone Türkiye, 2021-2022 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı. Servis gelirlerinde yyüzde 19,6 büyüme elde etti.

Vodafone Türkiye'nin 2021 ilk çeyrek sonuçları açıklandı Tam Boyutta Gör

Vodafone Türkiye, Nisan-Haziran 2021 dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Vodafone Türkiye için 2021 mali yılı 1 Nisan’da başlıyor. Bu nedenle Nisan-Haziran 2021 dönemine ilişkin çeyrek sonuçları, 2021-2022 mali yılının ilk çeyreği anlamına geliyor.

Nisan-Haziran çeyrek sonuçlarına baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre servis gelirlerlerinde büyüme elde edildiği göze çarpıyor. Ayrıca kullanıcı sayısı ve kullanım miktarlarında artış yaşandı.

Şirketin servis gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,6 artarak Nisan-Haziran 2021 çeyreğinde 3,9 milyar TL’ye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 3,3 milyar TL gelir elde edilmişti.

Mobil abone sayısı 24 milyonu geçti

Vodafone Türkiye’nin mobil abone sayısı 24 milyonu aşarken M2M aboneleriyle birlikte toplam abone sayısı 26,6 milyona ulaştı. Şirketin faturalı abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 1,1 milyon organik artış ile 15,7 milyona çıktı. Faturalı abone sayısında büyük sıçrama elde edildi. Sabit genişbant abone sayısı 128 bin artışla 1,2 milyona ulaştı.

Vodafone Türkiye’nin Vodafone Yanımda, Online Self Servis ve Vodafone TV gibi dijital kanallarını aktif kullanan müşteri sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1,2 milyon artarak 17,2 milyona ulaştı.

Mobil veri kullanımında yüzde 40,3 artış

Vodafone Türkiye kullanıcılarının Nisan-Haziran 2021’deki aylık mobil data kullanımı geçen yıla göre yüzde 40,3 artışla 742,2 petabyte’a ulaştı. Mobil veri kullanımında üç senedir üst üste yaklaşık yüzde 50’şer büyüme yaşanıyor.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanan ilk operatör

Vodafone Türkiye, geçen sene yenilenebilir enerjiye büyük yatırım yaptı. Şebekenin tamamında ve ofislerde kullanılan elektriğin tamamında yenilenebilir enerjiden elde edilen elektrik kullanılıyor. %100 yenilenebilir enerji hedefine planlanan tarihten 3 yıl daha erken ulaşan Vodafone Türkiye, şebekesinin tamamında %100 yenilenebilir enerji kullanan ilk ve tek operatör oldu.

Vodafone Türkiye, bulut teknoloji alanında önemli bir satın alım yaptı. Yerli yazılım şirketi FGS’nin yüzde 50’sini satın aldı. FGS, geleneksel Sabit Ses Santrali (PBX) altyapısını yeni nesil çözümlerle buluta taşıyor. FGS’nin ürün ve hizmetleri Vodafone’un hizmet verdiği ülkelere ihraç edilecek. FGS, Türkiye’deki diğer müşterilere hizmet vermeye devam edecek.

Vodafone, önümüzdeki yıl 5G ihalesi yapılmasını bekliyor

Vodafone Türkiye'nin 2021 ilk çeyrek sonuçları açıklandı Tam Boyutta Gör

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, 5G hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve 2021-2022 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. Aksoy şunları söyledi:

“Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mali yılımızın birinci çeyreğinde servis gelirlerimizi %19,6 artırarak istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Ülkemizin dijitalleşmesinde en önemli adımlardan biri 5G olacak. Beklentimiz önümüzdeki yıl 5G ihalesinin yapılması ve 2023 yılında da 5G teknolojisinin kullanıma sunulması yönünde. Dünya çapında 5G teknolojisinin gelişiminde kritik rol oynayan Grubumuz, İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya gibi 10’u aşkın ülkede 5G şebekesini devreye aldı. Bu güçlü global birikimi tam 15 yıldır Türkiye'ye de taşıyoruz. Türkiye’nin 5G’ye hazırlanması konusunda kamu otoriteleriyle işbirliği halindeyiz. Türkiye’yi dijitalleşme liginde hızlı adımlarla tırmandıracak olan 5G uygulamaları, şimdiden mevcut şebekemiz üzerinde çalışmaya başladı. Yeni nesil kapsamamızla müşterilerimiz için 10 kata kadar daha yüksek hız, daha fazla bağlantı sayısı ve daha düşük gecikme süresi sağlayabileceğiz. Vodafone olarak, teknolojideki gücümüzü kullanarak Türkiye’yi dünya dijitalleşme liginin üst sıralarına taşımaya devam edeceğiz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7461 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vodafone türkiye, finans ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim